El TGN Bàsquet, sense opcions contra un CBF Cerdanyola molt superior (76-42)

Updated: novembre 25, 2017

El sènior A del TGN Bàsquet va encaixar una dura derrota a la pista del CBF Cerdanyola. L’equip lila no va tenir cap opció de victòria contra un rival més intens, més dur i amb més talent que les tarragonines i que des de bon inici va marcar territori amb un parcial de sortida de 15-2. Aquesta desfeta iguala, en diferència de punts en contra, la més gran del TGN Bàsquet des que milita a Copa Catalunya. L’anterior precedent cal trobar-lo el curs passat a la jornada 14 de la primera fase contra el Barça (78-44).

El CBF Cerdanyola, un dels favorits a l’ascens, no va voler sorpreses i, avisat des del partit de la primera volta, on gairebé perd al Sagrat Cor (57-59), va decidir imposar la seva força dins la zona des del començament, sense especular. Les tarragonines, però, no van mostrar el mateix nivell d’intensitat que el seu rival ni que requeria un duel d’aquesta dificultat i van anar a remolc des del primer moment i no van poder fer res més que capejar el temporal que se li venia a sobre.

Albert del Rey havia preparat una sèrie de defenses d’ajudes al pal baix per intentar aturar les dues principals armes interiors locals, Solé i Arbizu (29 punts entre les dues al final del matx), així com una defensa en zona per contrarestar la superioritat de les pivots del CBF Cerdanyola, però res va funcionar. Les interiors locals van rebre en bones condicions i en una bona posició i, d’aquesta manera, era impossible aturar-les (22-9 al primer quart).

A l’inici del segon quart es va obrir una petita escletxa a l’esperança. Núria Vilamajor va anotar dos triples consecutius (24-15) però la reacció es va quedar aquí i al descans el resultat era de 40-26. En aquest segon quart es va produir una jugada que potser hauria merescut un càstig més gran per a la local Solé. Aquesta pivot va donar una puntada de peu a April Watson quan la nord-americana marxava de la jugada i els àrbitres van assenyalar antiesportiva. La banqueta lila va demanar desqualificant.

A mesura que passaven els minuts, la superioritat del CBF Cerdanyola era més gran, el TGN Bàsquet no reaccionava i al final del tercer quart el resultat era de 60-33. El TGN Bàsquet no semblava aquell equip tan difícil de vèncer que caracteritza el seu joc per l’agressivitat i finalment va caure per 34 punts de diferència. Aquesta és la segona derrota consecutiva del conjunt lila.