El TGN Bàsquet topa contra un gran equip, el Femení Sant Adrià B, i perd el primer partit de la lliga a casa (65-74)

Updated: setembre 15, 2018

Debut amb derrota del sènior femení A. El conjunt que entrena Juan Carlos Arjona no ha pogut vèncer un gran equip, l’Snatt‘s Femení Sant Adrià B, que ha imposat la seva llei en un partit molt vistós, amb un alt ritme de joc i en què les visitants han demostrat perquè són la millor pedrera de Catalunya i, segurament, d’Espanya.

El Femení Sant Adrià B, filial de l’equip que juga a Lliga Femenina, ha ascendit aquest any a Copa Catalunya però la seva inexperiència no ha estat cap obstacle per demostrar la seva qualitat. Els fonaments individuals de les visitants juntament amb el seu joc col·lectiu han estat un mur massa alt per a les tarragonines que, tot i això, han plantat cara i s’han deixat la pell a la pista.

El matx s’ha disputat a tota velocitat. Cap dels dos equips ha fet concessions ni ha especulat, s’ha sortit des del primer minut a totes i el ritme ha estat molt alt. La pressió defensiva dels dos conjunts ha posat a prova el treball per superar els dos contra un de cada equip però en el joc estàtic, en el cinc contra cinc, s’ha vist molt bon bàsquet. El Femení Sant Adrià B ha demostrat ser un equip molt ben treballat, que té un gran equilibri en el seu joc, trobant a les jugadores interiors sempre que ha volgut i això li ha permès mostrar una varietat de recursos ofensius molt rica. Les pivots, a més, han jugat molt bé, especialment Carrillo, que ha fet un clínic al Sagrat Cor. Aquesta jugadora, de gran envergadura, té un molt bon joc de peus però també és capaç d’anotar des de la mitja i llarga distància (un triple) i té una gran visió de joc.

Tot i que el TGN Bàsquet compta amb jugadores grans aquesta temporada (la parella nord-americana Watson-De Gree, per exemple), no ha pogut contrarestar el joc dins la zona del seu adversari que, ha estat superior. A més, en els dos primers períodes, el Femení Sant Adrià B ha anotat els cinc triples que ha encistellat durant tot el partit, especialment en el segon quart, amb quatre encerts, i això ha permès les visitants trencar el matx i gaudir d’una diferència de 10 punts al descans (28-38, amb triple sobre la botzina) que ha sabut mantenir fins al final. De fet, el Sant Adrià ha gaudit d’una màxima diferència de 17 punts (46-63 a 6:46 del final del matx), moments en què ha fet un joc de manual.

Inici esperançador

En el primer quart, Carrillo ha marcat la pauta. La pivot visitant ha estat imparable sota el cèrcol (9 punts en els primers deu minuts) i això ha permès l’Snatt‘s Femení Sant Adrià B dur les regnes del matx (2-5 a 6:41 del final del primer quart). Amb tot, un triple de Laura Vilamajor i un altre de la seva germana Núria tot seguit, han capgirat el resultat (8-5). La petita de les Vilamajor ha jugat uns molt bons minuts en substitució de Cristina Peña, que s’ha carregat de seguida amb dues faltes personals. Però el Sant Adrià s’ha refet, i des de la zona ha tancat el primer període amb avantatge (15-18).

El segon quart ha estat decisiu. Si sota els taulers les visitants eren demolidores, només ha faltat que el perímetre afinés la punteria per fer que la tasca defensiva de les tarragonines fos titànica. El Sant Adrià ha ampliat ràpidament el seu avantatge (16-25 a 7:13 pel descans) i encara que Peña i Fort han escurçat diferències (20-25), dos triples visitants han tornat les coses al lloc on estaven. El triple final sobre la botzina ha estat un cop dur per al TGN Bàsquet, que ha marxat als vestidors 10 punts per sota (28-38).

Sense marge a l’especulació, el Femení Sant Adrià B ha sortit molt fort i ha obert un forat encara més gran (30-44 a 7:50 pel final del tercer quart). L’aparició de Watson ha semblat que posaria en entredit el domini sota els cèrcols de les visitants però en un tres i no res el marcador mostrava un preocupant 38-54 a falta de poc menys de dos minuts. Un dos més un d’Ejimeno obria una petita escletxa per a l’esperança amb deu minuts encara per jugar (41-54).

Però com en el tercer quart, el Sant Adrià ha tornat a sortir molt fort i ha arribat al seu màxim avantatge (46-63 a 6:46 del final del partit). Només el talent de Peña i la perseverança de tot l’equip, han evitat una derrota més gran contra un rival que està cridat a fer grans coses aquest curs.