El Torneig de Cambrils 2016 es presenta oficialment

By
Updated: març 16, 2016

La tretzena edició del Torneig de Cambrils que organitza el TGN Bàsquet s’ha presentat aquest matí a l’ajuntament de la vila de la Costa Daurada. L’alcaldessa de la població, Camí Mendoza, ha destacat la importància del campionat, que sempre s’ha celebrat al municipi. «Aquest torneig és una tradició per a nosaltres com, evidentment, pel TGN Bàsquet. Cambrils té la marca de turisme esportiu perquè comptem amb bones instal·lacions i campionats com el del TGN Bàsquet ho reforcen. Gràcies per escollir la nostra ciutat», ha dit Camí Mendoza. Per la seva part, el regidor d’esports, Alfredo Clúa, ha destacat el volum de participants en el campionat i ha convidat tothom a assistir-hi. «És un gran torneig, paga molt la pena poder veure’l».

El president del TGN Bàsquet, Josep Maria Adam, va voler agrair el suport que, com cada any, dóna l’ajuntament de Cambrils per tal que el torneig sigui un èxit. «La col·laboració de l’àrea d’esports i de turisme de l’ajuntament de Cambrils és molt important. Estem parlant d’un torneig on hi ha molts equips, enguany 66, i això fa que l’organització sigui complexa», ha dit Adam.

Així, el Torneig Internacional del TGN Bàsquet que es fa a Cambrils, es disputarà del 18 al 23 de març. Divendres és el dia de l’arribada de tots els participants mentre que dilluns 21 es dia de descans i el 23 es juguen totes les finals. Al torneig hi participen equips des de la categoria benjamina fins a l’infantil. Els més petits, benjamins, van començar a participar l’any passat i enguany només hi haurà categoria femenina.

Cal destacar l’altíssima participació d’aquesta edició, 66 equips, només 4 menys que el 2015, quan es va batre el rècord d’inscripcions. Aquesta edició número 13 suposa la segona millor marca de participants de sempre i, de fet, hauria estat molt més gran si els equips aragonesos haguessin pogut participar. Així, el fet que el calendari escolar a l’Aragó no coincidís amb el català ha impedit que, segons els càlculs dels tècnics del TGN Bàsquet, hagin deixat de venir entre 14 i 16 equips de clubs d’aquesta comunitat autònoma. «Hauríem arribat als 80 equips, que seria una xifra increïble. Això vol dir que el torneig està consolidat», ha dit el president de l’entitat tarragonina. Amb tot, hi ha un club aragonès que sí participa, El Salvador, que ho pot fer perquè el Torneig de Cambrils forma part del seu itinerari curricular.

 

IMGP2436(1)m

Josep Maria Adam va destacar la gran relació qualitat preu dels equips que decideixen jugar al Torneig de Cambrils. «Per poc més de 200 euros els jugadors poden passar cinc dies a Cambrils amb l’entrada de Port Aventura inclosa. Això és un dels grans atractius i, val a dir que no vénen només els equips amb els tècnics, sinó que els pares i familiars dels jugadors també hi són, un fet que provoca un retorn econòmic important a Cambrils».

La projecció internacional del campionat es reforça amb la presència d’un altre club de la República d’Irlanda, el Dublin White, que s’uneix al Meteors. També hi ha el Toulouse Travel Team, de França. En aquesta edició debuta també el Barça Femení i participen equips de La Rioja i Madrid, entre molts d’altres.

Concurs de triples. Enguany, i com a gran novetat, es disputaran tres concursos adicionals a banda del torneig. Així, cada categoria tindrà la seva pròpia competició de triples, tirs lliures i K.O. [un joc que consisteix a fer una fila de jugadors, els dos primers tenen una pilota, el que anota primer es queda i el següent a la fila reemplaça l’eliminat. Aquell que queda sol, guanya]. Cada equip triarà dos jugadors per a la competició de triples i dos per a la de tirs lliures. En la de K.O. hi pot participar tothom que vulgui. «Vam anar a un torneig i vam veure que ho feien. Ens va agradar molt i les noies dels notres equips s’ho van passar molt bé, tot i no guanyar. Vam pensar que seria una gran activitat pel Torneig de Cambrils», diu Laura López, encarregada d’aquesta activitat juntament amb Anna Berasategui. Les eliminatòries d’aquests concursos es faran dissabte a la tarda i les finals es disputaran dimecres al matí.

Enguany tots els partits es jugaran dins del pavelló municipal de Cambrils. L’any passat els benjamins van jugar en una pista exterior però, per tal d’evitar possibles suspensions per culpa de condicions climàtiques adverses, s’ha decidit que tot es jugarà dins la instal·lació esportiva.

PARTICIPANTS

HORARIS DELS PARTITS

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *