El Torneig de Cambrils, a punt de tornar a batre el rècord d’inscripcions

By
Updated: febrer 18, 2016

El Torneig de Cambrils que organitza el TGN Bàsquet (del 18 al 23 de març) es troba molt a prop de batre el rècord d’equips inscrits. Tot i que semblava impossible després de l’edició passada en què van participar 70 equips de clubs de tota Espanya i de l’estranger, enguany, en la que serà la tretzena edició del campionat, ja hi ha 64 equips apuntats. Aquesta xifra es converteix a hores d’ara i quan encara queda un mes per la disputa del Torneig de Cambrils, en la segona més alta de tota la història del campionat.

L’any 2009 ostentava el rècord de participants abans de l’edició passada amb un total de 56 equips. Així, ara ja s’ha superat aquesta xifra i el ritme de sol·licituds de participació és tal que s’arribarà als 70, una xifra que ja es va considerar extraordinària el 2015. “Realment tot això és fruit del nostre treball en què intentem combinar uns dies de bon bàsquet amb el lleure i el bon ambient entre els nens, que tenen una oportunitat magnífica de conèixer altres equips i jugadors i fer amistats. A tot això s’ha d’afegir l’oportunitat de passar uns dies en una població molt bonica de la Costa Daurada com és Cambrils i anar a Port Aventura. Els pares també gaudeixen moltíssim”, diu Iñaki Liarte, fundador del campionat i màxim responsable.

Sense Saragossa. La xifra que ja s’ha aconseguit enguany té molt mèrit si es té en compte que una part molt significativa dels equips que tradicionalment vénen al Torneig de Cambrils no ho podran fer. Els clubs aragonesos, fidels des del primer dia i que tenen marcat en el calendari aquest campionat, no podran assistir enguany perquè les dates escolars de l’Aragó no coincideixen amb els festius escolars de Catalunya en què es disputarà el Torneig. “És una llàstima, de veritat. Per nosaltres, la gent de Saragossa i de la resta d’Aragó que sempre han participat en el Torneig no són simples clubs, són més, són amics. Que no puguin venir ens sap molt greu, especialment pels nens, que sempre tenen una gran il·lusió”, diu Liarte. De fet, els responsables d’aquests equips (Stadium Casablanca, Doctor Azua, El Salvador, entre d’altres -Alta Ribagorza va participar l’any passat per primera vegada després de molts anys desitjant-ho), comentaven en altres edicions que un dels càstigs si els jugadors no es portaven bé era amenaçar-los amb no deixar-los anar al Torneig de Cambrils, una possibilitat que cap nen i nena d’aquestes entitats no volia ni sentir. “Els pares també utilitzaven aquest mètode perquè els seus fills traguessin bones notes”, deien.

Enguany es continuarà jugant en categoria benjamina, tot i que només en l’apartat femení. Fins l’edició de l’any passat el Torneig de Cambrils només es disputava en les categories alevina i infantil. La bona resposta dels equips benjamins va decidir els reponsables a mantenir la categoria pels més petits.

 

equips participants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.