El Torneig de Cambrils del TGN Bàsquet, amb 79 equips participants, presenta oficialment la seva setzena edició

By
Updated: abril 9, 2019

El president del TGN Bàsquet, Josep Maria Adam, el vicepresident, Iñaki Liarte i el director esportiu de l’entitat, Raül Bonet, han estat aquest migdia els representants del club lila en la presentació oficial del Torneig Internacional de bàsquet i minibàsquet que el TGN Bàsquet organitza a la localitat de Cambrils. La presentació del campionat, que enguany celebra la setzena edició, s’ha fet a l’Ajuntament de Cambrils i han assistit l’alcaldessa d’aquesta població, Camí Mendoza, i el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès.

El torneig, que enguany compta amb un total de 79 equips, comença aquest divendres 12 d’abril amb l’arribada d’equips als Apartaments Olimar II, seu dels participants durant els cinc dies de campionat, mentre que la competició pròpiament dita s’inicia el 13 d’abril. El dilluns 15 d’abril és la jornada de descans, quan tots els equips van a Port Aventura (en el preu de la inscripció s’inclou una entrada per a cada jugador/a) i les finals es fan dimecres al matí (excepte les categories premini, que no tenen classificació i que aquell dia faran concursos de tir i habilitats). El torneig acaba amb l’entrega de trofeus al migdia.

«Vull donar les gràcies a l’Ajuntament de Cambrils per les facilitats que ens donen per organitzar el torneig. Ens sentim molt còmodes aquí i volem estar-hi per molts anys», diu Josep Maria Adam, president del TGN Bàsquet.

L’alcaldessa Camí Mendoza, va destacar el paper del turisme esportiu dins de l’oferta turística de la ciutat i, en aquest sentit, va valorar molt positivament el torneig del TGN Bàsquet: «Fer durant setze anys un campionat així demostra la bona feina feta pel club i també per part de l’Ajuntament. A més, cal tenir en compte que aquest torneig afavoreix l’esport de base i això està en la línia de dues línies mestres del nostre Ajuntament: fomentar l’esport de base i apostar pel turisme esportiu. Ja sabeu que a Cambrils la màxima activitat econòmica que tenim és el turisme i el torneig ens ajuda a refermar el posicionament de la ciutat en aquest sector». En la línia de potenciar el turisme a la vil·la, l’alcaldessa va destacar la bona sinergia entre el TGN Bàsquet, l’Ajuntament i el Grup Arbó (propietari dels establiments on s’allotgen els esportistes i les seves famílies): «La bona sintonia que hi ha entre les tres parts fa que tothom en surti beneficiat i d’això es tracta i sempre tenint l’esport de base al centre».

Per la seva banda, el vicepresident del TGN Bàsquet, Iñaki Liarte, màxim responsable del torneig, va voler destacar la gran feina del club lila a l’hora de promocionar l’esport base perquè, després de quinze edicions del campionat, la xifra de jugadors i jugadores que han passat per les pistes del pavelló municipal d’esports de Cambrils és realment important: «Estem molt contents perquè ja han passat gairebé 15.000 jugadors pel torneig, que és una xifra molt important. Els clubs que hi participen ens fan saber que estan molt satisfets del campionat i això provoca que molts siguin uns habituals. Amb tot, sempre hi ha entitats que participen per primera vegada, com el Boet Mataró o l’Escola Pia de Sabadell. Nosaltres hem crescut molt com a club, amb 33 equips», diu Iñaki Liarte, vicepresident del club i màxim responsable del Torneig de Cambrils.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès, va assegurar que, gràcies al Torneig del TGN Bàsquet, Cambrils «serà novament seu del bàsquet català»: «Hi participaran 79 equips i els conjunts femenins seran majoria (44), un fet que tenint en compte que soc regidor d’Igualtat, també em fa molt feliç».

La propietària del Grup Arbó, Maria Eugenia Arbó (en la roda de premsa també hi era la directora dels Apartaments Olimar II, seu dels equips), va destacar la gran relació amb el TGN Bàsquet i, sobretot, l’absència de problemes tot i allotjar gairebé 1.000 esportistes molt joves: «Tenir als teus establiments tants nens i nenes podria semblar que hauria de ser un problema, però no. És exemplar la manera com es comporten els nois i noies que venen al torneig, la bona educació que tenen. I això és molt benvingut a casa nostra. En referència al TGN Bàsquet, només puc dir que l’organització que fan de tot el campionat és impecable».

La xifra d’equips que disputaran el campionat és la segona més alta de tota la història, només superada pels 80 de l’any 2017. Aleshores, Iñaki Liarte va admetre que el torneig havia arribat al seu límit i que calia sempre no superar aquella xifra. De totes maneres, el Torneig de Cambrils és una referència absoluta pel que fa als campionats de bàsquet que es fan arreu de Catalunya, tant per la seva important participació com per l’experiència que viuen els esportistes: cinc dies de convivència tots junts amb el bàsquet com a denominador comú.

 

CALENDARI DE PARTITS

 

 

2 Comantaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *