El Torneig de Cambrils tanca les inscripcions amb 66 equips participants

By
Updated: març 7, 2016

La tretzena edició del Torneig de Setmana Santa de Cambrils que organitza el TGN Bàsquet Club tindrà una participació extraordinària. Malgrat que alguns dels principals clubs que acostumen a jugar en el campionat no han pogut inscriure’s per incompatibilitat amb les dates escolars, l’entitat lila ha aconseguit la segona millor xifra de participació de la història, amb 66 equips. El rècord es va assolir l’any passat, en què hi va haver 70 conjunts.

El mèrit de la present edició, que es presentarà el pròxim dia 15 de març a l’Ajuntament de Cambrils, rau a aconseguir un cartell d’equips enorme tot i l’absència de la majoria de clubs aragonesos, que mai falten a la cita cambrilenca. Enguany, però, Doctor Azúa, Romareda i altres, no hi seran. Amb ells, la participació hauria estat de rècord absolut. «Crec que els equips confien en la nostra feina, per això tornen i per això el torneig creix cada vegada més. Dediquem molts esforços perquè tot surti bé i perquè els jugadors, tècnics i familiars que vénen a Cambrils se sentin a gust i gaudeixin d’aquests dies de competició i convivència basquetbolística», explica Iñaki Liarte, màxim responsable del Torneig de Cambrils.

Així, aquesta edició, que es disputarà del 18 al 23 de març, comptarà amb la presència d’equips d’arreu de l’Estat com el Champagnat (Logronyo), Alameda de Osuna (Madrid) o l’AD Loyola (Logronyo). També hi ha presència internacional, amb el Toulouse Travel Team de França, els Meteors de la República d’Irlanda i el Dublin White, d’aquest país també. Hi ha moltíssimes entitats esportives catalanes com el Barça femení (primera participació), l’AESE Hospitalet, Lliçà d’Amunt, Badalonès, Collblanc, Sant Nicolau, Parets i molts d’altres. Evidentment, també participen conjunts del territori tarragoní com el CBT (primera participació), Salle Ploms, Portalada, Salle Tarragona, Altafulla, Aura, entre d’altres.

Enguany es manté la categoria introduïda l’any passat, benjamina, però només en la branca femenina. Tradicionalment, el Torneig de Cambrils del TGN Bàsquet Club el disputaven equips de les categories alevina i infantil, tant en masculí com en femení. Amb la incorporació dels benjamins es pretén reforçar encara més el paper del club lila com a potenciador de jugadors de base. Cal recordar que el TGN Bàsquet Club té més de 300 jugadors a les seves files en totes les categories.

L’envergadura d’aquest campionat obliga el club lila a traslladar tota la base operativa a Cambrils on els entrenadors i tècnics del club treballen nit i dia. «Tenim un grup humà fantàstic. Tothom dedica moltes hores, multiplicant-se si cal. Durant els dies del torneig estem tots allà i la major part de la nostra gent també dorm allí — hotels Olimar, Port Eugeni i Apartaments Aragó del Grup Arbó Hotels, un dels patrocinadors del club—».

L’arribada dels equips a Cambrils i el seu allotjament es farà el divendres 18 de març a la tarda i la competició començarà el 19 al matí. Com sempre, dins la programació del Torneig, tots els equips participants poden passar tot un dia a Port Aventura, aprofitant la jornada de descans abans del tram final del campionat.

 

equips participants

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.