El Torneig de Cambrils, un referent del bàsquet formatiu

By
Updated: abril 1, 2015

La dotzena edició del Torneig de Cambrils del TGN Bàsquet és història. Una edició que ha comptat amb moltes novetats, com la presència, per primera vegada en el Torneig, d’equips benjamins (12 en total) i d’una pista exterior, al costat del Palau d’Esports Municipal de Cambrils, just davant de l’ajuntament d’aquesta localitat. Aquesta pista era el lloc on competien els més petits, els benjamins, tot i que el vent va impedir la disputa d’alguns enfrontaments. “Havíem demanat al temps que no plogués, però se’ns va oblidar el vent”, diu Iñaki Liarte, vicepresident del TGN Bàsquet i responsable del Torneig. “Estem molt contents. Hem batut el rècord de participants, amb 70 equips i s’ha disputat 202 partits i no hem patit cap incidència. Estem molt satisfets”, diu.

Liarte destaca el bon ambient d’un campionat de bàsquet i minibàsquet que ha superat en 14 equips el seu propi rècord, de l’any 2009, quan hi van haver 56 equips i que és, actualment, el més gran de la demarcació. “En aquest torneig no prioritzem la competitivitat extrema com en d’altres, sinó que volem que es gaudeixi del bàsquet i de la companyia d’altres jugadors de diferents zones de l’estat i d’arreu del món [hi ha un equip francès, el Toulouse Travel Team  i un d’irlandès, el Meteors]”, assegura mentre destaca la col·laboració de tothom: “L’ambient és genial i tothom està disposat sempre ha col·laborar. Enguany, a més, hem dissenyat un quadre de competició més gran, i no només perquè hi havia més equips, sinó perquè els clubs ens havien demanat poder jugar més partits, un parell al dia, i ho hem fet. Els que han arribat a la final han jugat un partit més, set”.

El Torneig va començar dissabte passat però divendres ja es van escalfar motors amb l’arribada dels equips. Dilluns va ser dia de descans i el Torneig inclou una entrada a Port Aventura. “Som el Torneig més gran i també el més econòmic. Per 5 dies a pensió completa, els participants disputen el torneig i tenen, a més, una entrada a Port Aventura. És increïble veure com més de 800 persones de tots els equips passem una jornada tots junts allà”, diu Liarte que assegura, però, que enguany s’ha fregat la capacitat màxima del campionat: “No hi ha més pistes per jugar més partits en tan poc temps. Més no crec que puguem créixer. De totes maneres, volem continuar sent un torneig de benjamins, alevins i infantils perquè som un club de formació de jugadors de base i no ens plantegem ampliar-ho a cadets”, assegura.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *