Els àngels del TGN Bàsquet

By
Updated: desembre 5, 2016

Si no existissin, les haurien d’inventar. Tot club esportiu o entitat hauria de tenir un grup de gent així, entregada, passional, treballadora, positiva. Anna Berasategui, Lala López i Montse Martí personifiquen l’ànima del TGN Bàsquet, el batec d’un club que mira més enllà de la cistella, de la pista de joc. L’entitat lila no ha perdut mai la seva essència familiar malgrat l’exponencial creixement en equips i resultats dels últims anys. El vessant social, formatiu, de valors sempre ha estat present en l’ADN del club lila que ara encara vol potenciar més. Qui millor que les tres joves de somriure etern per a fer-ho? Ningú. Aquest triumvirat femení posa el cor i el seu enginy en fer un TGN Bàsquet millor, més solidari, més just. Una feina impagable perquè no hi ha diners al món per compensar la il·lusió de qui treballa sense esperar res, si de cas un simple gràcies o una abraçada. I sempre, sempre, amb la rialla als seus rostres. Parlar amb elles és endur-te un pessic de felicitat a casa, tornar a creure en les persones.

«La veritat és que passem més temps al club que a casa», diu Anna Berasategui rient. Aquest curs el TGN Bàsquet ha estrenat la seva divisió d’activitats, una mena de grup d’especialistes que s’encarreguen de dinamitzar el club més enllà del seu vessant esportiu. D’idees no els hi falten, i més si es posen a pensar les tres juntes, uns autèntics volcans d’imaginació que deixen molt curt el terme anglosaxó brainstorming. «Al començament ens vam reunir per a proposar idees, ens vam passar moltes hores però aquest no era el principal problema, sinó que calia saber quan fer les diferents activitats perquè el calendari esportiu et deixa molt poc marge», afirma Montse Martí.

La idea d’aquesta comissió d’activitats va sorgir arran de la marxa del director esportiu Àngel González per motius professionals. «Quan ell va anunciar que no seguiria es va crear un buit en alguns apartats, com en el de fer activitats. Aleshores algú del club va proposar que podríem ser nosaltres, que sempre n’estaven pensant alguna», explica Lala López. «Estem vivint una etapa de màxima implicació de tots els que formem el club, com mai. Crec que això és, en gran part, mèrit d’Àngel [González]. Ell va ser capaç que tota la gent del club se sentís part important de l’entitat», afirma Martí.

Hi ha molts projectes en marxa per aquest curs, des del gran sopar de final de temporada tot celebrant el quinzè aniversari de la història del club, a una jornada per a ajudar en la donació de sang. Fins ara, la iniciativa que ha tingut més ressò ha estat la de les galetes solidàries en què les tres, juntament amb altres membres del club, van preparar 600 unitats per a recaptar fons per a la Fundació Síndrome d’Angelman. «Tothom ens va felicitar per allò. Va agradar molt. Va ser una iniciativa solidària que també va provocar una projecció del club a la ciutat», diu Berasategui. Aquest és un dels objectius de la comissió d’activitats, difondre la feina social de l’entitat a Tarragona i arreu. «Volem que la ciutat vegi que som un club que fa coses més enllà del bàsquet», assegura López.

Les tres s’han encarregat del Play Basket d’enguany, van fer el primer concurs de triples i tirs lliures del Torneig de Cambrils el curs passat, i ja tenen algunes novetats que no volen desvetllar per a l’edició 2017 del campionat de Setmana Santa. Tot el que fan es posa en comú, es valora en grup. «Ser tres ens ajuda a seguir endavant. Totes tenim les nostres feines, i aquí entrenem equips també. El fet de poder repartir-nos la feina ens ajuda. Una sola persona es cremaria de seguida», afirma Lala López. Les altres la miren i riuen amb gestos de complicitat. La seva bona sintonia és evident. «Ens portem molt bé entre nosaltres, si no seria impossible. Són moltes hores i molta feina». Diuen que quan algú fa allò que li agrada, les hores passen volant. Berasategui, López i Martín tenen ales per enlairar el club més amunt de la cistella. Elles tres són els àngels del TGN Bàsquet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.