Els equips del TGN Bàsquet en el moment de l’aturada de la competició: el cadet masculí 05 A

By
Updated: abril 26, 2020

L’equip cadet masculí 05 A estava immers en la lluita contra els millors equips de la categoria cadet de primer any en el grup especial d’aquesta edat creat per la Federació Catalana de Basquetbol. El conjunt que entrena Raül Bonet ocupava, en el moment de suspendre’s la competició (ara aquesta suspensió és definitiva), en la novena posició d’una lliga de 12 equips amb un balanç de 6 victòries i 14 derrotes.

El sistema de competició d’aquesta categoria marca que els sis primers de cada grup (d’un total de tres) juguin contra els sis millors dels altres dos tot formant tres grups de sis equips cadascun. El format de lliga provocava que els dos primers classificats de cada grup més els dos millors tercers, disputaven una eliminatòria a dos partits on els quatre vencedors jugarien una final a quatre pel Campionat de Catalunya. De la resta, els equips classificats en finalitzar la primera fase —aquesta acabava el 22 de març, per tant, només quedaven dues jornades — entre les posicions setena i dotzena, jugaven també contra els mateixos equips classificats en aquests llocs dels altres dos grups.  Com en el cas de la lluita del títol, els equips de la part baixa de la classificació també jugarien la segona fase en tres grups de sis equips en format de lliga. Els tres pitjors classificats de cada grup perdrien la categoria. És a dir, nou equips. Un fet important és que si en la segona fase un equip quedava emmarcat en un grup on també hi havia un equip del seu grup de la primera fase, els resultats entre ells s’arrossegaven en aquesta segona fase.

Per tant, el TGN Bàsquet hauria jugat per evitar el descens i hauria quedat emmarcat en el grup E, on també hi hauria la Salle Ploms Verd, un rival d’aquesta primera fase.

«Hem jugat millor del que indica la classificació. En atac hem demostrat un gran sentit col·lectiu mentre que en defensa encara teníem molt marge de millora, tot i que l’esforç ha estat evident en cada partit», diu Raül Bonet que apunta que l’equip ha necessitat madurar una mica més en situacions on calia competir fins al final.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *