Els equips del TGN Bàsquet tornen als entrenaments a partir de demà 1 de juny

By
Updated: maig 31, 2020

El llarg parèntesi en l’activitat esportiva a les files del TGN Bàsquet arriba a la seva fi. A partir de demà els equips del club lila iniciaran novament els entrenaments en un intent de tornar paulatinament a la normalitat. Malgrat que la temporada ja ha acabat oficialment, el TGN Bàsquet vol aprofitar la millora en les condicions sanitàries de l’epidèmia de la Covid-19 i la segona setmana de Fase 2 a la regió sanitària del Camp de Tarragona per tornar a fer brollar el bàsquet a les instal·lacions del pavelló del Sagrat Cor.

No serà una tornada massiva ni com era abans de l’epidèmia. De cap manera. Des del club lila fa molts dies que es treballa per garantir la seguretat de tots els seus esportistes i entrenadors. Així, s’ha elaborat un protocol que se seguirà fil per randa per tal de garantir les condicions de salut i higiene de tots els jugadors.

D’aquesta manera, només hi haurà un sol equip per cada franja horària i només s’utilitzarà la pista de l’interior del pavelló. Els equips hauran d’arribar puntuals a l’entrenament, accedint a la pista per la porta principal del poliesportiu i, un cop finalitzat l’entrenament, la sortida serà per la porta de l’església. Cada jugador farà servir només una pilota que li entregarà el club —cada equip té les seves pròpies pilotes que es guarden en un armari individual per a cada conjunt—  i una tovallola que ha de portar de casa, així com una ampolla d’aigua que també ha de dur del seu domicili (la font d’aigua de l’exterior del pavelló estarà precintada i no es podrà fer servir). No es podran utilitzar els lavabos sinó en cas de molta necessitat i els vestidors romandran tancats, un fet que obliga els basquetbolistes a venir canviats de casa i marxar sense dutxar-se.

A l’entrada del pavelló hi haurà gel hidroalcohòlic perquè tothom es renti les mans només arribar. L’entrada a la pista es farà per la porta de vidre que es troba al davant del conserge, evitant passar pel passadís de vestidors.

Pel que fa als entrenaments, el TGN Bàsquet ha disposat sessions en les quals no hi hagi contacte físic. No es treballaran situacions de joc col·lectiu ni de passades (per garantir que cada jugador utilitza sempre la pilota que se li ha assignat). Es farà tècnica individual i tir, cadascú amb la seva pilota. Així, es faran servir les sis cistelles del pavelló, amb un màxim de dos jugadors per cistella.

El club anirà revisant el protocol cada dia i, sobretot, amb el possible canvi de fase de la regió sanitària en les pròximes setmanes.  L’evolució de l’epidèmia i el desconfinament marcaran les noves mesures que s’hauran de prendre.

De moment, el primer equip que entrenarà és l’aleví femení 5è, que ho farà dilluns a les 11 h. Les franges horàries per als entrenaments són d’una hora, però la sessió real a pista serà de 45 minuts, deixant els altres 15 minuts per organitzar l’entrada i la sortida dels equips. Així, un equip no pot entrar al pavelló fins que l’altre no hagi sortit de les instal·lacions.

Pel que fa al primer equip, el sènior femení, entrenarà dimarts i dijous de les 21 h a les 22 h. Serà la tornada a les pistes del conjunt que entrena Víctor Neila i que ja ha certificat l’ascens a Copa Catalunya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *