Irene Fernández de Caleya, talent del TGN Bàsquet a Irlanda

By
Updated: desembre 7, 2019

Sense saber-ho, un petit club de bàsquet d’una petita localitat del sud d’Irlanda ha aconseguit una perla per als seus equips cadet i júnior. L’aler Irene Fernández de Caleya, que aquesta temporada havia de competir a la lliga Preferent (la màxima divisió del bàsquet català) de categoria cadet amb el TGN Bàsquet, milita des de començaments de curs en les files del Cobh Basketball, que es troba en el municipi irlandès de Cobh de només 13.000 habitants, en la zona meridional del Comtat de Cork.

Fernández de Caleya, una jugadora amb un talent indiscutible, molt bona en l’un contra un però també en el tir des de la llarga distància, es troba estudiant el curs que correspon a 4t d’ESO a Irlanda. En principi, la tarragonina havia d’estar allí fins aquest Nadal —tot i que tornarà a casa per passar les festes nadalenques amb la família—, però ha decidit prorrogar la seva estada fins a final de curs, vivint una experiència vital i esportiva única. «Estudio al Carrignafoy Community College, vaig arribar a finals d’agost i estaré aquí, a Cobh, fins a finals de maig. Estic aprenent anglès i la rebuda de tothom ha estat fantàstica», diu.

Amb el club del Cobh Basketball juga habitualment amb l’U16 (cadet) però també acostuma a jugar amb el conjunt U18 (júnior), que assegura que té un bon nivell, comparable a la lliga interterritorial de Catalunya (Preferent estaria per sobre). Lluny de ser una jugadora de complement, el concurs d’Irene Fernández de Caleya és cabdal en el seu equip cadet. La jugadora lila té una mitjana de 12,7 punts per partit i alterna a la pista la posició d’escorta i de base. «El meu entrenador em diu que he de mirar més la cistella i que quan penetri, ho faci amb força i decisió cap al cèrcol», explica.

Les companyes, amb les quals té una excel·lent relació, són totes de la ciutat i els voltants de Cobh, per tant, Irene és l’única “estrangera”. A l’equip júnior hi ha una jugadora japonesa a banda d’ella. «Anem segones en la lliga U16 i terceres amb les U18. Entrenem menys dies que, per exemple, al TGN Bàsquet. Aquí tenim dues sessions setmanals d’una hora i quart, que sempre acaba sent una hora i mitja», diu.

Evidentment, el primer entrebanc que troba algú que va a viure a un altre país on la llengua nativa no és la mateixa que la del viatger és l’idioma. Una dificultat que és, a la vegada, l’objectiu primordial de Fernández de Caleya: «Al començament em costava una mica. M’havia d’aprendre les jugades i em costava entendre quan parlava l’entrenador però gràcies a l’ajuda de les companyes tot va ser més fàcil i ara ja no tinc cap problema», explica.

Tot i que la lliga encara no ha acabat, el Cobh Basketball U16 ja ha guanyat un torneig amb Fernández de Caleya com una de les seves grans protagonistes. La jugadora lila, ara a terres irlandeses, assegura que segueix cada setmana les evolucions del seu antic equip (cadet femení 04 A) i es troba en contacte permanent amb les seves excompanyes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *