La Diputació dona un ajut de 8.000 euros al TGN Bàsquet per compensar les pèrdues per la no celebració del Torneig de Cambrils 2020

By
Updated: abril 7, 2021

La Diputació de Tarragona ha concedit un ajut de 8.239,03 euros al TGN Bàsquet per tal que el club lila pugui sufragar les pèrdues que va patir per la no celebració del Torneig Internacional de bàsquet i minibàsquet l’any 2020. El campionat, que l’any passat havia de celebrar la seva dissetena edició, es va haver de cancel·lar per culpa de l’epidèmia de Covid-19. De fet, l’edició d’enguany, la del 2021, també s’ha cancel·lat pel mateix motiu.

Cal recordar que el Torneig de Cambrils del TGN Bàsquet reuneix 1.000 jugadors jugadores d’arreu de Catalunya, l’estat i Europa des d’edats benjamines i fins a infantil i es celebra els dies anteriors de la Setmana Santa. De fet, en l’edició del 2020, el campionat s’havia de jugar entre el 3 i 8 d’abril. El torneig ha tingut un creixement exponencial els últims anys, trencant rècords de participació. Així, l’any 2018 es va assolir el nombre màxim de participants, amb 80 equips inscrits, una xifra que el comitè organitzador del club lila ja va considerar límit per oferir un torneig de qualitat. El 2019, el nombre de participants va ser de 79. El 2020, la previsió era de rècord també perquè  a principis de febrer la llista ja ascendia a 66 equips i tot semblava indicar que es tornaria a arribar a la màxima capacitat.

L’ajut de la Diputació arriba, per tant, en un moment molt important perquè el club lila ha estat dos anys sense poder organitzar un esdeveniment tan important. El torneig suposa una cita esportiva de primer ordre en l’àmbit esportiu, però també en els intangibles, com l’experiència que viuen aquest miler de joves de diferents parts del continent europeu en un campionat que permet la convivència amb altres esportistes de la seva edat durant cinc dies. A més, l’Ajuntament de Cambrils ha reiterat, en les successives presentacions del torneig any rere any, que el campionat també suposa una injecció econòmica important per al municipi en els dies previs a la Setmana Santa.

«Agraïm enormement aquest suport de la Diputació perquè, en moments com aquests, quan els clubs patim de valent els efectes de la pandèmia, ens ajuden a tirar endavant», diu Josep Maria Adam, president del TGN Bàsquet Club.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.