La Federació Catalana de Basquetbol suspèn totes les competicions durant 15 dies: les restriccions per la nova onada de la Covid-19

By
Updated: octubre 14, 2020

No hi haurà competicions de bàsquet aquest cap de setmana. Ni l’altre. La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha comunicat oficialment que suspèn totes les competicions que organitza arran de les noves mesures imposades per la Generalitat de Catalunya per tal d’aturar la progressió de la Covid-19 a Catalunya en el que es denomina com a “Segona onada”. Ahir a la nit van començar a publicar-se les primeres informacions periodístiques sobre la més que possible suspensió de les dues primeres jornades de la competició però no ha estat fins avui que l’organisme federatiu ho ha confirmat després de la compareixença del vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Pere Aragonès. Així, no es permet la disputa de partits en cap categoria però es podrà seguir entrenant. Per tant, la dinàmica al TGN Bàsquet serà la mateixa que fins ara, fent els entrenaments, mantenint els grups bombolla i seguint estrictament els protocols de seguretat que s’han aplicat de fa setmanes (amb les pertinents actualitzacions).

La mesura afecta els equips federats, que són els que havien de començar les seves respectives lligues entre aquest cap de setmana i el vinent, i no els equips més petits, aquells que juguen en les competicions que organitza el Consell Esportiu del Tarragonès perquè aquestes lligues no comencen fins al 7 de novembre.

El comunicat de la FCBQ és el següent:

Seguint les indicacions i recomanacions de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física així com de les autoritats sanitàries, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ajorna l’inici de totes les seves competicions, d’àmbit català, durant 15 dies i dins les mesures extraordinàries per contenir l’expansió de la pandèmia causada per la Covid-19. Aquest ajornament afectarà, cada cap de setmana, a 1.000 partits i un total de 30.000 participants. 

Aquesta decisió s’ha pres dins la situació d’excepcionalitat a causa de la Covid-19, i tot seguint les recomanacions de les autoritats competents; revisable segons l’evolució de la situació epidemiològica per coronavirus. La mesura però, no afectarà la pràctica i desenvolupament dels entrenaments dels equips dins els seus clubs. Els Campionats de Catalunya com els Campionats de Promoció arrencaran, si les autoritats així ho indiquen i autoritzen, el cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre amb la disputa de la 3a jornada i 1a jornada respectivament.

La Federació Catalana de Basquetbol seguirà en contacte amb els representants de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i es mantindrà atenta a qualsevol altra recomanació que s’indiqui per part d’ella o de les autoritats competents.

Una vegada més demanem als clubs afiliats comprensió, responsabilitat i col·laboració davant aquestes mesures que són en benefici de tots i totes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *