La jugadora del sènior femení A Núria Vilamajor, campiona del PCU University Games amb la Selecció Catalana Universitària

By
Updated: abril 30, 2018

Cap de setmana rodó per a l’aler del sènior femení A del TGN Bàsquet Núria Vilamajor. La jugadora lila va contribuir dissabte passat al triomf del conjunt lila contra el Bencriada (58-35) en un partit cabdal per a la permanència i ho va fer després d’haver aterrat, literalment, d’Anvers.

Núria Vilamajor ha format part de la Selecció Catalana Universitària que ha disputat el Panathlon Clubs of Universities (PCU) a Anvers que s’han disputat del 25 al 27 d’abril i en què les catalanes han aconseguit la medalla d’or després vèncer la London South Bank University en la final (46-42). Vilamajor forma part de l’equip de bàsquet de la Universitat Rovira i Virgili —estudia Educació Infantil— dels últims anys i ara ha format part de les millors jugadores catalanes universitàries del país.

Panathlon International és un organisme reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (COI) des del 1982 i és membre de l’Associació General de les Federacions Internacionals d’Esports. «El principal objectiu de Panathlon International és assolir l’ideal esportiu i establir els seus valors culturals i morals com a mitjà per al desenvolupament i l’avenç de l’individu i la solidaritat entre homes i persones», s’especifica oficialment al web d’aquest organisme.

El campionat es va fer en diferents disciplines esportives i en bàsquet femení, Vilamajor i les seves companyes van ser les dominadores absolutes, en vèncer tots els partits. La competició es va dividir en dues fases. A la primera, la Selecció Catalana Universitària (a la samarreta, ECU: Esport Català Universitari, l’ens que agrupa esportivament totes les universitats catalanes), va guanyar la Selecció d’Estudiants d’Iran (31-68) i la London South Bank University (47-30). En semifinals, les catalanes van derrotar la Universitat de Roma Tor Vergata (55-15) i, com s’ha esmentat anteriorment, la London South Bank University a la final per 46-42.

«Ha estat una experiència única. Jugar amb la Selecció Catalana Universitària i guanyar ha estat fantàstic», diu Núria Vilamajor, que la temporada passada, curiosament, va jugar durant sis mesos en un equip d’Anvers, perquè estava en aquesta ciutat d’Erasmus. Segons Vilamajor, l’adaptació a l’equip va haver de ser immediata perquè les jugadores no havien fet cap entrenament previ, però la bona sintonia entre totes elles des del començament es va demostrar de seguida a la pista: «Ens vam conèixer el mateix dia, però la unió va ser immediata i això es va poder veure de seguida a la competició. Em vaig sentir molt segura perquè l’entrenador i la resta de companyes em van transmetre molta seguretat des del començament».

La intensitat en el joc de l’equip català va desfer la resistència de les rivals, tot i que la força física de la universitat londinenca va ser tot un repte: «Elles eren molt més grans i fortes que nosaltres. Podíem superar-les en velocitat però en el cos a cos vam patir».

La jugadora lila va fer tota una demostració de compromís amb el TGN Bàsquet perquè, després de jugar 4 partits en 2 dies amb la Selecció Catalana Universitària, Núria Vilamajor va agafar un vol cap a Barcelona, on va arribar a les 18.30 h. D’allí, cap a Tarragona, on va estar a punt per a jugar en el partit que començava a les 20.15 h. «Han estat cinc partits en tres dies però tot ha anat molt bé i estic molt contenta pels resultats. Ha estat una gran experiència», afirma.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *