L’alegria de tornar a les pistes: el sènior femení inicia els entrenaments tres mesos després de l’aturada pel coronavirus

By
Updated: juny 3, 2020

Com una nena amb sabates noves. Així va ser la tornada a l’activitat de les més grans del TGN Bàsquet, les jugadores del sènior femení, que la temporada vinent jugaran a la màxima divisió del bàsquet català: Copa Catalunya. L’alegria per tornar a la pista ahir dimarts al vespre va ser tal que, en un gest instintiu, les jugadores es van abraonar cap al carro de les pilotes, reaccionant a temps després d’adonar-se que calia mantenir la distància de seguretat entre elles. Es van mirar i van riure, conscients que les coses, de moment, no són com abans.

La sessió d’entrenament, de només una hora de durada —de fet, ni això, perquè entre que els equips entren guardant el protocol establert pel club: entrar d’una en una, rentar-se les mans, etc., i la planificació de la sortida (per un recorregut diferent al de l’entrada), el temps d’entrenament s’escurça fins als 45 minuts— va servir per tenir el primer contacte amb una pilota i una cistella de bàsquet homologada en gairebé tres mesos i això, per unes esportistes que fa tants anys que juguen a l’esport de la cistella i, a més, juntes, era massa.

Després dels pertinents exercicis d’escalfament, les jugadores van fer entrades a cistella i tirs de mitja i llarga distància. Com marca el protocol, res de passades perquè cadascuna té la seva pilota que no pot transferir a ningú. De fet, al final de l’entrenament —això és vàlid per a tots els equips—, les jugadores s’enduen les pilotes a casa amb el compromís de netejar-les i dur-les novament en la pròxima sessió completament netes.

«Tornar als entrenaments suposa recuperar una rutina que ens agrada molt: jugar a bàsquet. És evident que no ho podem fer com ho fèiem abans del confinament, però és un primer pas», diu Víctor Neila, entrenador del primer equip del TGN Bàsquet. Neila destaca que, a causa de les mesures d’higiene i salut marcades pel club, el treball d’aquests primers dies —l’evolució del desconfinament anirà marcant els possibles avenços en aquest camp— està caracteritzat pel retrobament de sensacions amb la pilota, fent tècnica individual i de tir.

 

GALERIA DE FOTOGRAFIES

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *