Laura Pascual: «He gaudit com mai en la meva vida»

By
Updated: juliol 3, 2016

Laura Pascual ha estat una jugadora clau la passada temporada amb el Tarragona Fem Bàsquet. Ha estat, juntament amb la nord-americana Livy Fouty, el pal de paller ofensiu de l’equip. Pascual, que assegura que no ha rebut ofertes de cap altre equip malgrat la sensacional campanya que ha fet, considera que encara pot millorar i aspira a no haver de patir per mantenir la categoria la pròxima temporada.

Encetem un cicle d’entrevistes amb les jugadores del primer equip. Pascual, una de les dues capitanes, ha triat la Catedral com a lloc emblemàtic i favorit de Tarragona per a fer-se la foto de l’entrevista.

Quina valoració fas de la temporada que ha acabat fa pot més d’un mes i mig?

Jo m’ho he passat molt bé, he gaudit com mai en la meva vida de jugadora.

Com dius?

Sí, ha estat sensacional. Crec que hem pogut competir en una lliga exigent i a mi m’ha agradat molt.

L’equip ha patit, sobretot amb aquella sèrie de 8 derrotes seguides…

És veritat que hi van haver moments durs, però vam treballar per tirar-ho endavant. En la meva anterior experiència, quan jugava al CBT, vaig poder jugar poc en aquesta categoria. Ara, he estat molts minuts sobre la pista i, com et deia, m’ho he passat molt bé.

Quins han estat el millor i pitjor moment respectivament durant la temporada?

El millor moment, sense dubte, quan vam guanyar a la pista del Ploms en el segon partit de la promoció de descens i van certificar la permanència. El més dur va ser curiosament contra el Ploms també, però en el partit de lliga regular, a la primera fase a la seva pista. Estàvem fent un gran partit fins a la mitja part. Després, sense saber perquè, vam desaparèixer. No li he trobat explicació.

Li vas donar moltes voltes?

Sí, moltíssimes. És que no ho sabia explicar, era una cosa que m’inquietava.

A la pretemporada, ningú pensava que podies fer una campanya com la que has fet. Has notat la sorpresa de la gent davant el teu joc?

Sempre he estat una jugadora molt treballadora, que intenta guanyar-se els minuts i sempre he volgut crear bon ambient amb les altres jugadores i així és més fàcil jugar millor. Les companyes sí que m’ho deien quan feia un bon partit.

Has notat a faltar algun copet a l’esquena?

No.

Segur?

Segur. No ho necessito perquè ja existeixen els petits detalls que t’ho refermen. Quan fas una cistella o una bona defensa, les companyes t’animen i això és suficient.

Has fet una gran temporada, com una de les millors bases de la categoria. T’ha trucat algun equip per fitxar-te?

No.

Si t’hagués trucat algú t’hauries plantejat marxar?

No.

Com has vist la primera temporada del Tarragona Fem Bàsquet?

Jo ho he vist molt bé i crec que el projecte tirarà endavant. Tothom s’ha entès molt bé i el TGN Bàsquet ens ha acollit molt bé també. Crec que si apostem per unir forces en el bàsquet femení a Tarragona, el projecte pot tenir un bon futur.

L’equip ha acabat de forma esplèndida però durant gran part de la temporada es va patir molt i sovint es comentava que no s’aconseguien els resultats que l’equip es mereixia pel joc que feia. Superada la primera temporada, en què moltes de les jugadores han debutat a Copa Catalunya, què voldries que passés la temporada vinent?

Voldria acabar la primera fase i quedar en el grup d’ascens a la segona per salvar-nos directament i, a partir d’aquí, gaudir de la competició. Serà molt difícil perquè la categoria és molt exigent. Amb tot, potser no ens classifiquem pel grup de dalt però pot passar que siguem com el Granollers aquesta temporada, és a dir, acabar per jugar a la segona fase en el grup de descens però havent acumulat tantes victòries que estiguéssim pràcticament salvades.

Com deia anteriorment, has jugat molt bé. Creus que pots millorar alguna cosa?

Sí, i tant, sempre es pot millorar.

Què?

El tir.

Has estat de les millors tiradores de l’equip…

Bé, he tingut moments de tot.

Estàs fent alguna cosa per a millorar-lo?

[riu] No, ara no, m’he agafat unes bones vacances, que ho necessitava. Suposo que ara al juliol començarem a treballar altre cop tècnica individual. També vull millorar la direcció de joc, és important tenir la ment clara i connectar amb la resta de jugadores.

El pes de l’equip l’has portat tu i Livy. Has patit la pressió?

Sí. Els partits són molt llargs i el fet de no tenir un recanvi després que Analía es lesionés t’obliga a estar molt concentrada en el partit gairebé els 40 minuts, tot i que Laura Tierno ha fet una gran temporada. Amb tot, quan veus que hi ha coses que no surten, mentalment és difícil.

Per tant, esperes que el club fitxi una base, no?

[riu] Sí, i tant.

 

IMGP2033w

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.