L’equip sènior del TGN Bàsquet jugarà el primer partit del retorn a Copa Catalunya a la pista del CB Valls

By
Updated: agost 12, 2020

El Joana Ballart serà l’escenari del retorn del TGN Bàsquet a la màxima categoria del bàsquet català. El conjunt que entrena per segona temporada consecutiva Víctor Neila sumarà d’aquesta manera el seu cinquè curs en les seves sis últimes campanyes a Copa Catalunya i s’enfrontarà a un dels màxims rivals per mantenir la categoria, el CB Valls, el 17 d’octubre (18 h). Així consta en el calendari oficial de la competició que ha fet públic la Federació Catalana de Bàsquet. El conjunt lila ha quedat emmarcat en el Grup 1 i tindrà com a rivals, a banda de l’equip de l’Alt Camp que ja militava a Copa Catalunya, a quatre rivals que també formaven part de la màxima categoria el curs passat: CB Igualada —el rival que va condemnar al descens el TGN Bàsquet fa un parell de temporades—, CB Lleida —l’equip més fort del grup i el màxim favorit a l’ascens aquesta temporada—, CBF Cerdanyola i CB Roser. La resta són el Bàsquet Safa Claror, Joventut Les corts, CB Granollers i CB Cornellà —un rival que va jugar contra el TGN Bàsquet la campanya passada a Primera Catalana—. L’altre equip de la demarcació, el Reus Ploms, ha quedat emmarcat en el Grup 2.

El primer partit al pavelló del Sagrat Cor serà diumenge 25 d’octubre contra el CB Igualada. El TGN Bàsquet jugarà la setmana següent també a casa contra el CB Cornellà, per visitar en la quarta jornada la pista del Safa Claror. “Serà un grup exigent on tots els equips estarem, en principi, molt igualats. El CB Lleida és el rival més fort perquè va quedar segon la temporada passada i ha estat un dels conjunts referència de la categoria dels últims anys”, diu Víctor Neila.

Un sistema de competició diferent

La Federació Catalana de Bàsquet ha canviat el sistema de competició per l’augment de participants d’aquest curs en relació amb el de la temporada passada. Així, els 20 equips s’han distribuït en dos grups de 10 que jugaran una primera fase fins al 21 de març. A partir d’aquí, començarà una segona fase que dividirà els equips en cinc grups. Així, els dos primers classificats dels dos grups de la primera fase jugaran per aconseguir el títol de campió de Catalunya (Grup 3) i per ascendir a Lliga Femenina 2. Els dos primers classificats d’aquest grup de quatre es classificaran per la fase final del Campionat d’Espanya que decidirà qui puja a la divisió de plata del bàsquet estatal.

Els altres quatre grups de la segona fase es conformaran de la següent manera:

 • Grup 4: 3r classificat grup 1, 6è classificat grup 2, 7è classificat grup 1 i 10è
  classificat grup 2.
 • Grup 5: 3r classificat grup 2, 6è classificat grup 1, 7è classificat grup 2 i 10è
  classificat grup 1.
 • Grup 6: 4t classificat grup 1, 5è classificat grup 2, 8è classificat grup 1 i 9è
  classificat grup 2.
 • Grup 7: 4t classificat grup 2, 5è classificat grup 1, 8è classificat grup 2 i 9è
  classificat grup 1
  .

Els integrants d’aquests grups jugaran tots contra tots a doble volta entre l’11 d’abril i el 16 de maig. Els equips classificats en última posició d’aquests quatre grups (4-7), descendiran directament a Primera Catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *