L’estratègia del triomf del júnior masculí A

By
Updated: maig 19, 2016

«Hem treballat molt i els nois han respost. Crec que hem fet un molt bon bàsquet i la prova és, a banda del campionat, que vam estar els primers disset partits invictes». Alfredo Faro és un gat vell en això del bàsquet. Fa més de 30 anys que és a les banquetes i fins fa quatre dies encara jugava a la City League, sent tot un perill pels equips rivals des de la línia de tres punts.

Enguany, Faro, ha entrenat el júnior masculí A, i ho ha fet amb un èxit notable. L’equip s’ha proclamat campió de lliga amb un balanç de 25 victòries i només 3 derrotes. «No m’esperava guanyar el campionat. Sabia que teníem bon equip, però la clau ha estat que els jugadors han entès perfectament què volia que fessin», diu el tècnic, que va començar a intuir que alguna cosa grossa podria fer aquest curs després de guanyar els 17 primers partits de competició seguits.

«La lliga, encara que pugui semblar el contrari pels nostres resultats, no ha estat gens fàcil. Gràcies a la planificació tàctica del nostre entrenador vam començar molt bé, guanyant molts partits seguits i acabant fent una primera volta molt bona», explica Henri Cano, capità de l’equip.

La solvència del júnior masculí A ha quedat demostrada fora de tot dubte i fent, tal com admet el mateix Faro, un joc sense floritures. «El meu bàsquet és un joc senzill. Jo he estat molts anys a Copa Catalunya amb Manel Espallargas i al final buscàvem un joc per conceptes, per finalitzar la jugada en qualsevol moment quan hi hagués una solució. Per tant, no fem un sol moviment per acabar al final, sinó que en qualsevol part del qualsevol moviment que s’inicia es pot tallar», diu metre assegura que els jugadors s’han sentit còmodes a la pista i això ha estat una de les claus de l’èxit. «Del que més orgullós em sento és de la resposta dels nois davant les propostes de joc que els hi he fet».

 

IMGP8656(1)

Com a campió de Tarragona, el júnior masculí A del TGN Bàsquet disputarà la fase final del Campionat de Catalunya diumenge 29 de maig a Cassà de la Selva.  La semifinal la jugarà contra el campió de Barcelona (12.45 h) que encara no s’ha decidit. La final i el partit pel tercer i quart lloc es disputaran el mateix dia.

«L’Alfredo ens ha ajudat a unir el potencial individual de cadascú per treballar en equip. Pels júniors de segon any, que suposa que aquesta és l’última temporada al club —el TGN Bàsquet no té equip sènior masculí—, el fet de jugar un campionat de Catalunya és un gran premi», diu Henri Cano.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *