L’experiència flamenca de Núria Vilamajor

By
Updated: octubre 17, 2016

Núria Vilamajor no s’ha posat la samarreta lila aquest inici de temporada. La jove jugadora tarragonina ha deixat la seva ciutat i el seu equip per ampliar els seus coneixements fora de casa, a Europa, a la ciutat d’Anvers, a Flandes (Bèlgica). Vilamajor, que està fent allò tan popular entre els estudiants universitaris catalans d’uns quinze anys ençà, una estada dins el programa d’intercanvi Erasmus, viu una nova etapa a la seva vida, tot i que un aspecte de la mateixa continua sent igual, amb matisos. La petita de les germanes Vilamajor ha canviat de país, de clima, de llengua i de cultura però no ha volgut deixar una de les seves grans passions: el bàsquet.

Actualment, Núria milita en el Port of Antwerp GiantsAntwerp és Anvers en neerlandès—, un club que compta amb dos equips sèniors masculins i dos femenins. Vilamajor juga en el primer equip, que milita en la segona divisió nacional de Bèlgica i, atenció, juga de base. «Feia molts anys que no jugava en aquesta posició però m’ha agradat provar-ho. M’he trobat molt bé tot i que l’estil de joc és diferent del nostre», assegura.

El seu nou club, on militarà fins a finals de gener del 2017 quan se li acabi l’estada d’estudis, per tornar a jugar al Tarragona Fem Bàsquet, incideix més en la velocitat i no tant en la pissarra, un fet que va desorientar Vilamajor a l’inici. «Aquí corren tota l’estona i estava una mica desubicada. Sempre he tingut, però, molt bones sensacions. L’entrenadora m’ha donat molta confiança des del començament, un fet que s’agraeix quan ets nova en un país en què no domines l’idioma», diu.

Núria tenia molt clar que volia continuar jugant a bàsquet i és per això que, quan va saber que aniria a Anvers, es va posar a buscar equip. «Vaig mirar per internet i vaig trobar el club on ara jugo. Amb tot, vaig enviar emails que no van respondre, Albert [Del Rey] també». Finalment, Vilamajor es va posar en contacte amb un entrenador català que entrena de fa anys a Bèlgica i aquest li va recomanar que anés a veure un partit d’aquest equip i que intentés parlar amb l’entrenadora o el coordinador. «Vaig anar i vaig parlar amb el coordinador i de bon començament va estar interessat. El dijous següent vaig fer el primer entrenament per conèixer l’equip i l’entrenadora em va dir que li encantaria que jugués amb elles. Tot ha estat molt fàcil perquè les companyes i la gent del club han estat molt amables amb mi», diu.

 

img-20161001-wa0009

 

Port of Antwerp Giants entrena un parell de dies a la setmana en sessions d’hora i mitja i juguen el cap de setmana. Vilamajor disputa força minuts i aquesta és la millor notícia per al Tarragona Fem Bàsquet, perquè Albert del Rey podrà comptar amb un reforç en el perímetre que coneix els seus sistemes i que s’ha mantingut en forma durant tots aquests mesos. I a més, també juga de base.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *