L’Infantil femení 07 A paga el seu mal inici i cau contra el SESE (67-82)

Updated: març 6, 2021

Primer partit oficial al pavelló del Sagrat Cor des de fa un any. Graderies buides i ambient gèlid en un dia que hauria d’haver estat  de festa per a celebrar que el feu del TGN Bàsquet tornava a acollir bàsquet de competició. Amb tot, les circumstàncies són les que són i el partit s’havia de jugar a porta tancada però amb una finestra oberta al món perquè, per primera vegada a la història del club lila, el TGN Bàsquet emetia en directe un partit i ho feia mitjançant la plataforma Twitch. Ha estat una manera de tenir el pavelló ple (virtualment parlant) i que aficionats d’un conjunt i l’altre gaudissin del retorn a la lliga dels seus equips.

El conjunt Infantil femení 07 A del TGN Bàsquet, però, ha perdut en el primer partit de la tornada a la competició, en la lliga Preferent. El conjunt que entrena Agustí Oriol ha estat víctima dels nervis en l’inici del matx i ha pagat molt car les nombroses faltes personals acumulades en la primera meitat. Les liles han anat a remolc en tot moment, en part per la seva fluixa defensa durant tres quarts del partit i en part perquè han comès massa errades en tirs còmodes sota el cèrcol. Les baixes han condicionat la rotació d’Oriol que ha vist com ha arribat a perdre per 26 punts de diferència (38-64) quan faltaven 15 minuts pel final del matx, però la lluita i l’amor propi de les tarragonines les ha situat a només 8 punts (60-68, minut 33) però l’esforç ha estat excessiu i el temps corria a favor de les visitants.

En la primera meitat hi ha hagut tres aspectes determinants: l’encert exterior del SESE, les badades defensives de les locals i la gran diferència en tirs lliures dels dos equips. En els dos primers quarts, el TGN Bàsquet n’ha llençat només 10 (amb 4 encerts), mentre que el SESE n’ha llençat 22 (12 anotats). En total, 19 faltes per les locals i 7 per les visitants, una diferència massa gran que ha tingut el seu pes durant el matx. El SESE, més còmode durant els primers vint minuts, ha trobat des del perímetre la clau per obrir la defensa local (tres triples -6/14 al final del matx- i també tres dos més un en el primer període), mentre que el TGN Bàsquet ho ha refiat tot a la pivot Aubareda i al sentit del joc d’Amela. Les contínues errades en tirs fàcils sota el cèrcol i les pèrdues de pilota han facilitat la feina del SESE, que ha acabat anotant 27 punts en el primer quart, 50 al descans (32-50).

En la segona meitat, el guió ha estat el mateix. El SESE ha jugat amb certa comoditat en atac, anotant amb fluïdesa aprofitant que les locals estaven carregades de faltes. Els tirs alliberats del SESE li han permès anar augmentant l’avantatge fins a aconseguir una màxima de 26 (38-64, minut 25). A partir d’aleshores, el TGN Bàsquet ha tret l’amor propi. Ha sabut concentrar-se en defensa, tancar millor el rebot i jugar amb més decisió en atac. Tot això li ha permès anar retallant diferències fins que s’ha situat a només 8 punts del seu rival (60-68 a 7 minuts pel final del matx), però aleshores el SESE ha sabut trobar l’encert des del perímetre, no ha perdut la concentració i ha fet valer la seva renda, ampliant-la fins i tot davant la desesperació local i enduent-se un triomf merescut.