L’infantil masculí 06 B realitza sessions de preparació física mitjançant teleconferència per mantenir-se en forma

By
Updated: maig 8, 2020

En una societat cada vegada més digitalitzada, l’epidèmia de coronavirus ha accentuat la utilització d’eines en línia, especialment les videotrucades o videoconferències. Així, els equips del TGN Bàsquet, apartats de les pistes per la pandèmia, han buscat fórmules imaginatives per mantenir la seva vinculació amb l’esport de la cistella i entre els companys d’equip. Aquest és el cas de l’infantil masculí 06 B, que des que es va decretar l’estat d’alarma i el confinament, ha planificat una sèrie de sessions de preparació física en línia.

Cada dimecres, de cinc a sis de la tarda, el conjunt que entrena Ignasi Icart realitza sessions d’entrenament dirigies pel tècnic lila i per la seva ajudant, Maria Escoda. «La idea va sorgir d’una conversa amb la Maria. Els exercicis que fem són genèrics perquè el preparador físic del club, Gerard Merino, té un control específic gràcies als entrenaments “coronafísics” [el nom de les pautes d’entrenament que Merino va donar arran del confinament] que ens passa setmanalment», diu Icart.

L’entrenador de l’infantil masculí 06 B afirma que, a banda de la sessió dels dimecres, els jugadors fan vídeos individuals de preparació física i això li permet, tant a ell com a la Maria Escoda, tenir un control sobre la feina de l’equip durant el confinament.

Però, a banda de cuidar el cos, els entrenadors d’aquest equip del TGN Bàsquet mantenen viu l’esperit basquetbolístic dels seus jugadors amb una altra aplicació que es va fer molt popular durant el confinament: el quizizz. Es tracta d’uns qüestionaris que els tècnics lila omplen de preguntes sobre conceptes del joc que l’equip ha treballat durant el curs. «Sabem que les primeres setmanes els professors dels seus centres educatius van encarregar molta feina als seus alumnes i, per tant, des de l’inici vam intentar que la part del bssquet “quizizz” i el “telefísic” no els hi ocupés moltes hores [el quizizz són 20 minuts cadascun i el telefísic uns 50 minuts]”, diu Icart que assegura que iniciatives d’aquesta mena mantenen l’essència d’esport col·lectiu que és el bàsquet.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *