Lluita a mort en l’última jornada: quatre equips per una plaça de permanència directa

By
Updated: abril 28, 2016

Abans de l’aparició d’internet i les xarxes socials, el mitjà més veloç i eficaç per estar informat de l’actualitat al moment era la ràdio. En certa manera encara ho és, sobretot si es volen fer connexions en directe ràpidament perquè el periodista pot entrar en antena encara que sigui amb un telèfon. Precisament aquest aparell que al començament només servia per parlar, ha mutat de forma increïble en els últims anys i s’ha convertit en un telèfon intel·ligent (smartphone).

El twitter ha arrabassat a la ràdio el paper de primer informador i, en jornades com la que es viurà aquest diumenge al Grup 4 de Copa Catalunya Femenina, tenir un smartphone a mà serà imprescinbible per saltar d’alegria o deixar anar algunes llàgrimes de tristesa. En allò que abans s’anomenava «tarda de transistors», els aficionats hauran d’estar pendents del timeline de la xarxa social twitter per saber si el seu equip ha aconseguit la permanència, ha de jugar el play-off de descens o perd la categoria. Tot en un dia, caldrà tenir el cor d’acer.

Així, fins a 4 equips poden salvar-se automàticament en l’últim moment i dos conjunts més estan pendents de saber si baixaran o encara tindran una oportunitat més de poder jugar el curs vinent a Copa Catalunya. Anem per parts:

Samà i Ploms es juguen el descens directe. L’Asfe Sant Fruitós ja és equip de Primera Catalana però les de Vilanova i Reus encara tenen una possibilitat d’evitar la desfeta. El Samà depèn d’ell mateix i, si guanya el CEJ l’Hospitalet (16.30 h) davant el seu públic, mantindrà la categoria a l’espera de jugar el play-off. Es pot donar la circumstància que el Samà no necessiti vèncer per no baixar. Si el Reus Ploms perd a la pista de l’Asfe Sant Fruitós (12.45 h, en una d’aquelles coses que no s’entenen, perquè els equips implicats juguen en horaris diferents), seran les noies reusenques qui baixin a Primera Catalana. L’average particular provoca aquesta situació. Per tant:

  • Samà evita el descens directe si guanya el CEJ l’Hospitalet o perd el Ploms a Sant Fruitós
  • Ploms evita el descens directe si guanya a Sant Fruitós de Bages i Samà perd a casa contra CEJ l’Hospitalet

Allò que passi en aquests dos partits condicionarà la resta en què hi ha 4 equips implicats que tenen possibilitats d’aconseguir la permanència automàtica, evitant el play-off de descens. Només un pot aconseguir-ho i, actualment, CEJ Hospitalet, Tarragona Fem Bàsquet, Arenys i Sant Nicolau estan empatats a 8 victòries i hi ha un enfrontament directe entre dos dels implicats: Sant Nicolau – Tarragona Fem Bàsquet (19.15 h). En el partit de la primera volta, el conjunt sabadellenc va vèncer a la pròrroga per 75-79.

Les possibilitats són múltiples i el factor emocional ho condicionarà tot. Així, no és el mateix que el Samà estigui obligat a vèncer el CEJ l’Hospitalet per mantenir la categoria que jugar sabent que el Ploms ha perdut a Sant Fruitós i, per tant, faci el que faci, jugui el play-off de descens. I el mateix passa amb el Tarragona Fem Bàsquet. El conjunt lila només pot aconseguir la permanència automàtica si el CEJ l’Hospitalet perd a Vilanova. El Sant Nicolau pot salvar la categoria si venç i mentre l’Arenys no hagi guanyat el seu partit del dia anterior (contra el Bencriada, que no s’hi juga res, 17.30 h).

Per resumir, les càbales són les següents:

  • El Tarragona Fem Bàsquet aconsegueix la permanència automàtica si guanya i el CEJ Hospitalet perd contra el Samà.
  • El CEJ Hospitalet se salva si guanya i el Sant Nicolau perd o si es produeix un triple empat entre aquests dos equips i l’Arenys.
  • El Sant Nicolau aconsegueix la permanència si guanya i CEJ Hospitalet i Arenys perden o si només perd l’Arenys.
  • L’Arenys manté la categoria directament si guanya i CEJ Hospitalet i Tarragona Fem Bàsquet perden.

En cas de derrota del Tarragona Fem Bàsquet o victòria infructuosa perquè CEJ Hospitalet també ha guanyat, és molt important acabar en cinquena o sisena posició que atorgaria el factor pista a favor per jugar el play-off de permanència (al millor de tres partits). El cinquè classificat jugaria contra Samà o Ploms.

En cas de derrota del Tarragona Fem Bàsquet:

  • Perdre a Sant Nicolau combinat amb victòries d’Arenys i Hospitalet suposaria finalitzar setè, tenir el factor pista en contra i jugar el play-off contra Sant Nicolau.
  • Si es perd i guanya Arenys però perd Hospitalet suposaria també tenir el factor pista en contra i jugar contra Hospitalet.
  • Perdre i que perdessin Arenys i Hospitalet, suposaria acabar sisè, tenir el factor pista a favor i jugar contra Arenys.
  • Perdre i que perdés només l’Arenys suposaria acabar sisè, factor pista a favor i jugar també contra Arenys.

 

CLASSIFICACIÓ DEL GRUP 4 DE COPA CATALUNYA FEMENINA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.