«No volem que cap jugador del TGN Bàsquet es posi límits»

By
Updated: gener 6, 2017

Javier García és el nou màxim responsable d’equips cadets d’aquesta temporada al TGN Bàsquet. És un entrenador estudiós i meticulós, que enguany ha fet el curs d’entrenador estatal. García creu en el treball en equip i sempre busca el camí per a treure el màxim rendiment de cada jugador.

 

Ets el màxim responsable de la formació de cadets en el TGN Bàsquet, quins són les teves línies mestres de treball?
Bàsicament es tracta de seguir el treball de qualitat marcat el curs passat per l’anterior coordinador del TGN, Àngel González. Amb la seva absència —per motius professionals—, molts entrenadors han fet un pas endavant per ajudar el club, com Pau Robert i David Artero amb els minis, Montse Martí, Anna Berasategui, i Laura López amb les activitats, etc. Per la meva part, amb la categoria cadet la idea del treball és la de fer un seguiment dels equips per poder conèixer el joc, treball, la seva situació actual i progrés, i donar a través d’una bona comunicació amb els entrenadors, una gran quantitat d’idees per afavorir el millor rendiment de jugadors, jugadores i equips.

Quins aspectes tècnics es treballen durant la temporada?
En bàsquet. en totes les categories, hi ha una formació i aprenentatge continu, en la categoria cadet tècnicament cal perfeccionar detalls tècnics de dribbling, passada i tir, i introduir i assimilar nous detalls tècnics relacionats amb la tàctica col·lectiva nova pròpia de la categoria cadet.

Què es pretén aconseguir, en l’àmbit individual i col·lectiu, a final de curs amb els jugadors d’aquesta edat?
De la categoria infantil a cadet el canvi és substancial, es passa de fonamentar el joc en atacs ràpids al joc en estàtic, amb conceptes nous que durant aquesta categoria cal anar introduint, assimilant i consolidant: joc de pals baix i alt, mà a mà, bloquejos indirectes i directes, joc d’espais, coneixement de les zones, perfeccionament de la presa de decisions…

Quin nivell tenen els jugadors actualment al club quan arriben a cadets?
Des de fa anys el club està treballant incidint en la tècnica individual, de manera que en aquest aspecte els jugadors arriben preparats. Igualment en l’aspecte tàctic ja porten un aprenentatge del joc amb espais, la qual cosa serveix de base per a la categoria cadet. No obstant això el club és exigent i prepara cada any els seus jugadors perquè arribin més preparats.

Quines són les principals deficiències?
Les deficiències són les pròpies de la categoria, fonamentalment les tàctiques, però d’això es tracta, que aprenguin a jugar en equip en un 5×5 en estàtic. Deficiències tècniques sempre n’hi ha, la perfecció en el bàsquet no té límits, i més a aquestes edats, hi ha jugadors amb més dribbling, passi i tir que altres, però com en totes les categories i esports.

Cap on s’encamina el treball en jugadors d’aquesta edat?
Es tracta que es formin, tant humanament com esportivament, i més en aquesta edat que ja van tenint una maduresa important. Per l’apartat esportiu intentem que aprenguin el màxim de bàsquet possible perquè gaudeixin més encara de l’esport que els il·lusiona. Exigint-nos que els jugadors arribin a la categoria júnior amb les expectatives esportives requerides pels entrenadors del club d’aquestes categories.

Quin és l’objectiu a curt (aquesta temporada), mitjà i llarg termini per als jugadors cadet del TGN Bàsquet?
Es tracta de competir cada equip en el seu nivell, i per al futur poder treure jugadors i jugadores de qualitat, que puguin jugar al júnior masculí de categoria interterritorial que actualment posseeix el TGN, i en femení poder nodrir de jugadores el júnior preferent i el sènior de Copa Catalunya. Que cap jugador ni jugadora es posi límits, i tampoc ho faci el seu entrenador.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *