Nou calendari però, nou sistema de competició? El compàs d’espera a la Copa Catalunya Femenina

By
Updated: novembre 30, 2020

Els equips que militen a la Copa Catalunya Femenina, entre ells el TGN Bàsquet, es troben expectants per saber com serà la competició aquesta temporada. La Federació Catalana de Bàsquet va publicar el calendari i les bases de competició a mitjans d’agost d’enguany, i aleshores, el conjunt lila va quedar enquadrat en el grup 1 dels dos que hi havia a la competició, de 10 equips cadascun. Les tarragonines s’havien d’enfrontar a un vell conegut, el CB Valls, a qui haurien de visitar en la primera jornada. A banda de l’equip de l’Alt Camp, el TGN Bàsquet també tenia com a rivals en aquella primera fase el CB Igualada —el rival que va condemnar al descens el TGN Bàsquet fa un parell de temporades—, CB Lleida —l’equip més fort del grup i el màxim favorit a l’ascens aquesta temporada—, CBF Cerdanyola i CB Roser. La resta eren el Bàsquet Safa Claror, Joventut Les corts, CB Granollers i CB Cornellà —un rival que va jugar contra el TGN Bàsquet la campanya passada a Primera Catalana—. L’altre equip de la demarcació, el Reus Ploms, va quedar emmarcat en el Grup 2.

La federació estipulava que, en aquesta primera fase, els dos primers classificats dels dos grups juguessin posteriorment entre ells per aconseguir el títol de campió de Catalunya (Grup 3) i per ascendir a Lliga Femenina 2. Els dos primers classificats d’aquest grup de quatre es classificaran per la fase final del Campionat d’Espanya que decidirà qui puja a la divisió de plata del bàsquet estatal. La resta formarien quatre grups d’on sortirien els descensos. Ara, però, tot allò ha quedat anul·lat.

Després de continus ajornaments a causa de la situació que ha viscut Catalunya per la Covid-19, la federació va decidir fa unes setmanes fixar l’inici de la competició pel cap de setmana del 16 i 17 de gener del 2021. Però, a més, aquell calendari publicat el passat agost ja no serveix, se n’ha fet un de nou. Així, mentre que inicialment la primera fase constava de dos grups de 10 equips, ara n’hi ha quatre de cinc conjunts cadascun. Bàsicament, la federació catalana ha dividit aquells dos grups inicials en dos més. Ara, el TGN Bàsquet ha quedat emmarcat en el grup 1B i tindrà com a rivals el CBF Cerdanyola, el Roser, el Joventut Les Corts i el Safa Claror. El primer partit serà a la pista del CBF Cerdanyola el 16 de gener a les 17.45 h. El primer partit al Sagrat Cor serà contra aquest mateix rival una setmana després, el 24 de gener a les 17.45 h. El tercer matx serà, però, el 6 de febrer a la pista del Roser, i la quarta jornada al Sagrat Cor contra aquest mateix rival el 21 de febrer —el CB Valls ha quedat emmarcat en el grup 1A, mentre que el Ploms es troba en el 2A; els tres equips de la demarcació, per tant, jugaran en tres grups diferents i contra rivals de la demarcació de Barcelona principalment—.

Així, la federació vol que es jugui contra un mateix rival tot seguit i amb una diferència de 15 dies entre partit i partit. D’aquesta manera s’acota un possible contagi a només dos equips. Aquest sistema provoca que la primera fase s’allargui fins al 8 de maig. Més enllà, no se sap res més. La Federació Catalana de Bàsquet no ha fet públic les noves bases de competició i, per tant, no se sap què implica quedar primer, segon, tercer o últim de cada grup. Es podria especular que els primers de cada grup jugaran després entre ells per endur-se el títol de campió de Catalunya i optar a l’ascens a Lliga Femenina 2 (en una final a quatre?), però no hi ha res del cert. Tampoc se sap què passarà amb la resta d’equips. Hi haurà temps per disputar una segona fase?

En el calendari publicat a l’agost, els equips que perdien la categoria eren aquells que quedaven últims dels quatre grups generats en la segona fase. Podria ser que ara, amb aquest calendari ser últim impliqués baixar a Primera Catalana?

Fa més de dues setmanes que la Federació Catalana de Bàsquet va publicar els nous calendaris, però encara no s’han fet públiques les bases de competició. Només resta  esperar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *