Nova data i nova lliga: el TGN Bàsquet debutarà en una Copa Catalunya reformulada a competició estatal el 6 de març

By
Updated: gener 26, 2021

Ara sembla que va de debò. El primer equip del TGN Bàsquet tornarà a la competició el pròxim 6 de març a la pista del Roser (17 h) en una lliga, la Copa Catalunya, que ha estat reformulada per convertir-se en una competició estatal. Amb les restriccions per la Covid-19, les competicions d’àmbit català no poden dur-se a terme, mentre que aquelles que estan sota el paraigua de la federació espanyola, sí (Lliga Femenina 2 o la lliga EBA en masculí, per exemple). Així, la federació catalana va demanar a l’espanyola que li permetés fer una competició que ara es denominarà Campionat d’Espanya de Primera Divisió Femenina. En aquesta lliga es permetrà entrenar i jugar a cobert, en els pavellons, i també els desplaçaments (no hi ha, per tant, confinament municipal). Abans de cada jornada, les integrants de cada equip hauran de passar una prova per a detectar si tenen Covid-19 o no (test d’antígens).

D’aquesta manera, el TGN Bàsquet ha quedat emmarcat en el grup 1B, i els seus rivals són el CB Roser, el Joventut Les Corts, el CBF Cerdanyola i el SAFA Claror. El primer partit al pavelló del Sagrat Cor serà el 14 de març a les 17.45 h contra el Joventut les Corts. «Fer valoracions del grup és complicat perquè estem parlant d’una temporada atípica. És una incògnita en quin estat de forma arribaran els equips i, per tant, hem d’anar setmana a setmana», diu Víctor Neila, entrenador del primer equip del TGN Bàsquet.  Neila es mostra content pel fet de tornar a competir, malgrat la situació per la Covid-19 que es viu a Catalunya aquestes setmanes: «Almenys sabem que competirem amb unes garanties sanitàries perquè ens faran proves. Quan comencem la nova lliga, si al final es pot fer, es complirà un any de l’últim partit oficial que vam jugar».

La federació catalana encara no ha publicat les bases de la competició i, per tant, caldrà veure què significa quedar en una posició o altra. El cas és que hi ha quatre grups de cinc equips cadascun i no hi haurà descensos, un fet que pot aportar tranquil·litat. Sí que hi haurà, però, ascensos a Lliga Femenina 2. Caldrà veure si després de la fase regular de cada grup, la federació decideix fer una final a quatre amb els primers classificats o, fins i tot, si es tracta d’una final a vuit. A finals de setmana es publicaran les bases de la competició i aleshores es podrà comprovar el format de la nova lliga. De moment, possibles ajornaments al marge, la fase regular es disputarà fins al 23 de maig.

 

CALENDARI DE PARTITS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *