Núria Vilamajor, el talent s’obre pas

By
Updated: desembre 3, 2015

Era qüestió de temps. Abans o després el talent s’obre pas i surt a la llum. No es pot contenir allò que algú té per naturalesa, com a fet innat. Núria Vilamajor ja és aquí. Ha estat una llarga espera, un temps desesperant en comprovar com una jugadora que té fusta, que pot arribar lluny, no era capaç de fer bones actuacions en competició. El més sorprenent és que Núria Vilamajor entrenava de meravella però a l’hora del partit els nervis i els dubtes oprimien el talent que porta dins. “Als entrenaments vaig tranquil·la perquè sé que, si m’equivoco, tinc més oportunitats de fer-ho bé, però en els partits em poso molt nerviosa abans perquè m’agrada fer-ho tot molt bé i no vull cometre errades”, admet amb aquella innocència que només la bona gent encara manté. “Ella és una molt bona noia fora de la pista i això fa que, a l’hora de jugar, li apareguin dubtes”, diu el seu entrenador Albert del Rey.

Núria Vilamajor va fer el seu millor partit de la temporada contra el Bencriada diumenge passat (69-58). Tot i la derrota del seu equip, Vilamajor va ser la jugadora més destacada i una peça clau quan el matx anava igualat en anotar 11 punts seguits en el tercer període amb 3 triples inclosos. “Vaig encistellar el meu primer tir de tres punts que intentava i això és important, amb tot, no és decisiu per a mi. Vull dir que, si fallo un llançament, no és excessivament preocupant perquè un tir es pot fallar, em preocupa més haver comès alguna errada més greu”, afirma.

Núria juga una mitjana de 14,3 minuts per partit, anota 3,4 punts (30% triples, 33% tirs de dos i 77% tirs lliures) i fa una valoració d’1,4 per partit. En el matx de diumenge passat va jugar 24 minuts, va anotar 13 punts per una valoració final de 8. “M’encantaria que el partit contra el Banyoles sigui un punt d’inflexió pel que resta de temporada. Necessitava un partit com aquest”, admet. Del Rey aposta per Núria i destaca la seva joventut per explicar la irregularitat del joc de l’aler (el pròxim mes de març farà 20 anys): “És una jugadora molt jove i, en aquestes edats, acostumen a tenir pics de forma. En el cas de Núria aquests pics són de confiança, de personalitat. Necessitem que sigui més regular i confiï en la seva progressió com a jugadora. Sabem que pot fer més actuacions com la de diumenge passat i jugar en aquesta categoria.”

Durant la pretemporada, Núria Vilamajor va ser sincera i ja va manifestar el respecte que tenia a jugar a Copa Catalunya Femenina. “He d’admetre que estic nerviosa. És el meu segon any de sènior i veig que aquesta categoria és molt gran. Serà difícil però treballaré molt”, va dir aleshores. El treball és inqüestionable i l’actitud també en una jugadora que té molt bon canell i habilitat amb la pilota a les mans. Del Rey va manifestar algunes setmanes enrere que volia que les seves jugadores de perímetre fessin un pas endavant i sembla que Núria ja l’ha escoltat, esvaint les seves pors amb una actuació de mèrit i prestigi a la categoria. “Ella és una noia molt agraïda quan li expliques les coses, sempre està predisposada a millorar. Hi crec molt en la Núria i allò que ha de fer és creure més en ella mateixa, entri la bola o no, i segur que ho farà molt bé”, diu del Rey.

El cos tècnic i les companyes li han estat donant ànims des de l’inici, conscients que tenen un diamant en brut a les seves files. Tothom creu en ella. Núria Vilamajor tot just comença a fer-ho.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *