Ona Fort, màxim rendiment sense fer soroll

By
Updated: desembre 11, 2017

«Seria una jugadora que m’enduria a qualsevol equip que entrenés, és imprescindible». L’entrenador del TGN Bàsquet, Albert del Rey, coneix perfectament la seva plantilla i després de més de dues temporades al club lila, una jugadora li té el cor robat. Ona Fort s’ha guanyat l’admiració i el respecte de les companyes, els tècnics i les rivals en una categoria molt exigent i encara més per a una jugadora interior que no destaca precisament pel seu físic exuberant. Fort, que juga en la posició de quatre, s’ha d’enfrontar a adversàries molt més grans i fortes que ella però, així i tot, en surt victoriosa la majoria de vegades. Ocupant molt bé els espais, anticipant els moviments de les jugadores rivals i treien profit de les seves virtuts, Fort s’ha convertit en un dels pals de paller del TGN Bàsquet, potser el gran pal de paller.

Es podria parlar d’intangibles, d’allò que la pivot aporta més enllà de les estadístiques però resulta que els números refermen, a més, la feina d’Ona Fort. Així, aquesta interior està sent la jugadora més utilitzada per Del Rey des que va començar la temporada, amb una mitjana de 29 minuts i 39 segons per partit. La segona jugadora de l’equip que més juga és April Watson (27 minuts i 34 segons) i la tercera, Laura Pascual (25 minuts i 51 segons de mitjana). És precisament la nord-americana qui supera només la tarragonina en dues estadístiques com el rebot (11 per Watson i 9,2 per a Ona) o la valoració (14 i 12,8). Ona Fort anota una mitjana de 4,9 punts per partit (42% tirs de dos i 57 % tirs lliures) —només Laura Vilamajor té una estadística de tirs de dos punts millor, 44 %—, perd 0,3 pilotes per partit (la que menys en perd amb diferència) recupera 1,6 i dona 1 assistència per partit.

Un valor segur
Però això no queda aquí. La temporada passada Ona Fort també va ser la jugadora més utilitzada per Albert del Rey i, a més, la que més valoració per partit va registrar. Així, la pivot va jugar una mitjana de 28 minuts i 39 segons en la primera fase i 26 minuts i 11 segons en la segona fase. Només Laura Pascual va jugar més que Ona a la segona fase, amb 27 minuts i 13 segons (però només 24 minuts i 42 segons en la primera fase). A més, Fort va ser la jugadora amb més valoració del curs, amb una mitjana de 13,8 per partit. La pivot, en una dinàmica recurrent a la seva carrera, també va ser la que menys pilotes va perdre, amb 0,6 per partit.

La progressió d’Ona Fort ha estat evident. En la primera temporada a Copa Catalunya, la 2015-2016, amb un entrenador nou com Albert del Rey, va jugar una mitjana de 23 minuts i 55 segons, per sota de la nord-americana Olivia Fouty (31 minuts i 17 segons), Laura Pascual (29 minuts i 47 segons) i Laura Tierno (25 minuts i 59 segons). Fort va registrar una valoració mitjana de 9,6 per partit, per darrere de la gran referent d’aquell curs i una de les millors jugadores que han passat per la Copa Catalunya les últimes temporades, Fouty (20,1), i de la base Laura Pascual (9,9). Fort va anotar una mitjana de 6,0 punts per partit (51 % tirs de dos i 72% tirs lliures), va agafar 5,1 rebots, va perdre 0,7 pilotes, en va recuperar 1,3 i va donar 0,6 assistències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.