Ozzie Smith, el fitxatge americà de l’infantil masculí A durant el Torneig de Cambrils

By
Updated: març 31, 2018

L’equip infantil masculí A del TGN Bàsquet es va proclamar campió del Torneig de Cambrils després de fer una competició gairebé perfecta, guanyant tots els seus partits àmpliament. El conjunt que entrena Raül Bonet compta amb molt bons jugadors que han crescut molt —basquetbolísticament parlant— des de començaments de temporada. L’evolució ha estat evident i la millora del joc i de la capacitat dels jugadors a l’hora d’entendre i assimilar els conceptes introduïts pel tècnic han tingut premi amb el títol a Cambrils.

L’infantil masculí A, però ha comptat també amb un fitxatge per aquests dies a la vila marinera. Es tracta d’un jugador nord-americà, Ozzie Smith, que ha vestit la samarreta lila durant els dies del torneig.

Físicament, Ozzie és un jugador més petit que la majoria dels seus companys al TGN Bàsquet, però té una gran visió de joc i tècnicament és molt bo amb la pilota a les mans. «El joc aquí a Espanya és molt més ràpid que als Estats Units. Crec que aquesta ha estat una gran experiència perquè els meus companys d’equip parlen una altra llengua però ens entenem a la pista i m’agradaria tornar», diu el jove jugador procedent de Salt Lake City, a l’estat de Utah.

Ozzie ha vingut acompanyat dels seus pares. Originàriament havien de jugar amb el Toulouse Travel Team però ell és massa gran —per edat— per jugar amb els alevins.«Ozzie va començar a jugar quan tenia cinc anys als Junior Jazz, de Salt Lake City. Més endavant va jugar a l’escola de bàsquet d’Alex Austin i a la lliga creada per aquest entrenador i que s’anomena A-Train», diu Zachary Smith, pare d’Ozzie. Aquesta lliga està sota el paraigua d’una organització sense ànim de lucre que pretèn que els joves jugadors de bàsquet facin serveis a la comunitat també. Aquest programa de bàsquet compta amb més de 300 nens en 14 equips, inclosos alguns que viatgen per tot el país i que s’anomenen «Travel Teams» —paral·lelisme amb el Toulouse, oi?—  o «Magic Teams».

«Estem treballant amb David [Fauthoux, ideòleg i màxim responsable del Toulouse Travel Team] per poder ser convidats pel Barça a un campus d’estiu i així jugar i entrenar aquí durant dues setmanes. El joc és més ràpid que als Estats Units i això farà que Ozzie millori», apunta el pare. Ozzie té entre cella i cella jugar a la lliga universitària nord-americana que, per cert, aquest cap de setmana viu la seva Final Four a San Antonio (Texas), i somia en vestir la samarreta del potent equip de Duke —eliminat enguany a quarts de final, Elite 8, per Kansas (85-81)—.

«El meu ídol? Chris Paul, que actualment juga als Houston Rockets» , diu Ozzie tot tímid metre assegura que la seva principal virtut com a jugador és la de fer jugar l’equip, «playmaking».

«No havíem estat mai a Espanya. A Europa havíem visitat abans França i el Regne Unit, però per vacances, mai per motius esportius com ara. Crec que és fantàstic que el meu fill hagi tingut l’oportunitat de gaudir d’aquesta experiència en un equip diferent on es practica un bàsquet diferent i on la resta de companys no són del seu país», diu la seva mare.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *