Pas Zero, el podcast sobre l’NBA que triomfa de la mà de dos entrenadors del TGN Bàsquet

By
Updated: febrer 7, 2021

La passió pel bàsquet més enllà de la pista, en el temps lliure. Dos entrenadors del TGN Bàsquet han impulsat un podcast sobre l’NBA que s’emet a Ràdio Ciutat de Tarragona. L’espai, anomenat Pas Zero, compta amb més de 1.000 oients al mes (també es pot veure a Twitch) i va sorgir de la passió de l’Agustí Oriol i el Roger Fèlix Beltran sobre la millor lliga del món. Agus i Roger són, respectivament, el primer entrenador i l’ajudant de l’equip infantil femení A del TGN Bàsquet i es coneixen de fa 10 anys, tot i que aquest és el primer cop que entrenen plegats al club tarragoní. Però el podcast també el forma un tercer integrant, vell conegut de l’entitat lila, l’Albert Gómez (Gomi), que va ser durant molts anys tècnic del TGN Bàsquet.

– D’on us ve la vostra afició pel bàsquet i, concretament, de l’NBA?

Agus: He estat un fan dels esports de tota la vida. Si els hagués pogut practicar tots, ho hauria fet. De petit era un fanàtic del futbol, però posteriorment vaig fer atletisme. La meva afició pel bàsquet també va sorgir de ben petit, tot i que no em vaig començar a fixar en la NBA fins a l’any 2001, amb l’arribada del Pau Gasol a la millor lliga del món, i des de llavors l’he seguit diàriament. Aleshores jo tenia 12 anys.

Roger: Quan era petit jugava a futbol fins que una lesió em va obligar a deixar la pràctica esportiva durant molts anys. Va ser en aquell moment d’inactivitat en el que em vaig començar a enganxar al bàsquet. Sempre recordaré quan per Nadal em van regalar una llibreta amb en Tracy McGrady a la portada i el joc NBA Live 06, allò va ser un punt de no retorn.

– Com sorgeix la idea de fer un podcast de l’NBA?

A: A l’agradar-nos tant el bàsquet, l’NBA i treballar junts —ambdós, juntament amb Gomi, són monitors d’una escola de Tarragona—, vulguis o no, acabàvem parlant de la NBA cada dia i sempre ens quedàvem amb ganes de més per què estàvem treballant i tampoc podíem estar de xerrameca tota l’estona. Així que a partir d’aquí vam pensar que aquestes converses que teníem entre nosaltres podien interessar a algú més i ens vam decidir a gravar un podcast.

– Per què vau decidir fer un podcast de l’NBA i no, per exemple, de la lliga ACB o l’Eurolliga?

A: Doncs, sincerament, perquè, malgrat que també seguim l’ACB o l’Eurolliga, seguim molt més i ens ho passem molt millor quan parlem d’NBA.

– Com decidiu la temàtica de cada podcast?

R: Quatre o cinc dies abans de la gravació parlem dels temes que creiem que poden ser interessant i fem un guió de com volem encarar el programa. Més o menys tenim una estructura definida i partir d’allí li anem donant forma entre els tres.

– Quin rol teniu cadascú de vosaltres  en el programa?

A: Jo faig més de presentador, introdueixo i tanco el programa i dono a peu a cada secció que fem. El Roger i l’Albert  fan més de tertulians —si bé és cert que en Roger ha preparat alguna secció—, bàsicament van comentant les notícies i participant en les diferents seccions que hi ha al programa.

– Des de quan feu el podcast i quina periodicitat té.

R: El primer programa el vam fer el dia 6 de desembre [del 2020] i de moment el fem quinzenalment. Si tota va molt bé, potser ens plantegem fer-lo setmanalment, però a hores d’ara ens sentim molt còmodes fent-ho cada 15 dies.

– Quin és l’objectiu que perseguiu fent aquest podcast?

A: De moment no tenim cap objectiu marcat, l’únic que volem es reunir-nos i divertir-nos parlant una estona de l’NBA.

– Quin és el vostre equip favorit de l’NBA? I el vostre jugador (actual i de sempre)?

A: No tinc cap equip favorit. Els jugadors que més em fan gaudir actualment com espectador son Kyrie Irving, Stephen Curry i Jokic. El meu jugador preferit no és de la NBA, és el gran Bodiroga, el jugador que li va donar la primera Eurolliga al Barça.

R: El meu equip preferit són els Memphis Grizzlies. Des de petit que els vaig començar a seguir, tot i que eren molt dolents, però va ser ja de més gran, amb l’època del “Grit And Grind”, quan vaig gaudir com un boig veient els Grizzlies. El meu jugador preferit de l’NBA actualment és en Marc Gasol, mentre que d’històric no en tinc cap en concret, n’hi ha molts que m’agraden, però podria dir en Tracy McGrady, ja que va ser el que em va enganxar a l’NBA quan tenia 9 o 10 anys.

– Heu assistit en directe a algun partit de l’NBA? Quin?

A: No he assistit mai a un partit de l’NBA, ja m’agradaria! L’any 2003, però, el meu pare em va portar al Palau Sant Jordi a veure el Barça contra els Memphis Grizzlies i va ser brutal.

R: Ni de casualitat, ja m’agradaria! Si algú està interessat en anar als Estats Units i veure un partit de l’NBA que contacti amb mi i organitzem alguna cosa [diu rient].

– Us plantegeu demanar alguna entrevista a algun jugador de l’NBA?

A: Quan les mesures restrictives de la Covid-19 ho permetin tenim previst portar a l’estudi a persones relacionades amb el món del bàsquet de Tarragona, però no ens hem plantejat demanar cap entrevista a cap jugador de l’NBA.

R: Estem en negociacions de portar en Giannis Antetokoumpo a l’estudi, però és un secret, així que no surti d’aquí si us plau [explica fent broma].

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.