Passat blau, present lila

By
Updated: octubre 3, 2013

“És un partit especial”. Aquest és el denominador comú en el sentiment del  Nemser TGN Bàsquet en el matx que enfrontarà l’equip lila al CBT aquest dissabte al pavelló del Serrallo (20 h) i que suposarà el primer dels dos derbis de la temporada. És el partit de més alt nivell pel que fa a bàsquet femení que es pot veure a la ciutat de Tarragona i serà encara més especial per cinc jugadores del TGN Bàsquet. Montse Magre, Laura Martínez, Laura Vilamajor, Natalia Sicilia i Esther Cabré tenen un passat comú. Totes van jugar en algun moment de les seves vides al CBT. Ara tornen amb uns altres colors, amb una il·lusió renovada per capgirar la supremacia del bàsquet de la ciutat. “Tinc moltes ganes de jugar aquest partit i guanyar-lo, no veig el moment que sigui l’hora del matx” diu Natalia Sicilia, reforç de Juan Carlos Arjona per aquest any tot i ser encara júnior. “Quan el TGN Bàsquet em va trucar no m’ho vaig pensar. M’agradava l’equip que estaven fent i, sobretot, el projecte de club centrat en els equips femenins” assegura.  Esther Cabré és l’altra joveneta de les cinc. És sènior de primer any i va arribar al TGN Bàsquet començada la temporada passada. “No em sentia prou valorada, res més. Aquí  han confiat en mi, m’han donat una oportunitat ” diu. Cabré no té cap sentiment de revenja però assegura que vol guanyar per damunt de tot pensant en l’equip: “No tinc que demostrar res en un partit. Jugo pel TGN Bàsquet i vull millorar amb el meu equip. Vull guanyar dissabte i vull fer-ho per l’equip”.  Per totes elles el matx té un component especial però potser és Laura Vilamajor qui hi té encara més vincles. “La meva germana juga al júnior del CBT i sovint la convoquen pel sènior. En aquest cas, però, no jugarà perquè està lesionada i, tot i que em sap greu per ella,  crec que és millor per a mi perquè hagués estat una situació molt estranya veure’ns les cares a la pista en equips diferents” afirma.  Per l’altra Laura de l’equip, Martínez, tampoc és un partit com un altre a nivell personal. “Serà la segona vegada que jugaré al Serrallo amb un altre equip, ja hi vaig anar quan militava als Ploms, però aleshores era molt jove. Ara m’enfrontaré a gairebé al mateix equip que vaig deixar fa dos anys i la veritat és que en tinc moltes ganes” diu. Martínez no amaga que se sentirà “observada” però afirma que això no és el més important, sinó la victòria perquè un derbi “el vol guanyar tothom” i destaca el nou canvi de tendència en el bàsquet femení a Tarragona: “Ara per ara, la iniciativa en el bàsquet femení la porta el TGN”.

La veu de l’experiència és Montse Magre, una de les millors jugadores de la demarcació de Tarragona de tots els temps, i que va deixar el club blau ara fa 18 anys. “Em fa molta gràcia tornar-hi perquè sempre hi ha una part emotiva en aquest tipus de partits” explica. Magre valora molt positivament el partit a nivell de promoció del bàsquet femení: “És bo que la ciutat pugui presenciar aquests tipus de partits en una categoria com aquesta, això fomenta el nostre esport”. La genial jugadora destaca el paper del TGN Bàsquet en els últims anys a l’hora de treballar amb les noies: “És increïble la feina feta d’un club que va sorgir d’una escola [Sagrat Cor]. La seva capacitat de créixer i fer les coses bé. Té un valor molt gran.”
Les cinc, tot i admetre les sensacions que a nivell personal els desperta el derbi, tenen, però, les coses molt clares a nivell d’equip: “A nivell de classificació és un partit més. Guanyem o perdem això no canviarà res en els nostres objectius de la temporada. A més, encara quedarà el partit de la segona volta”.

 

D'esquerra a dreta: Laura Vilamajor, Natalia Sicilia, Laura Martínez, Montse Magre i Esther Cabré

D’esquerra a dreta: Laura Vilamajor, Natalia Sicilia, Laura Martínez, Montse Magre i Esther Cabré

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *