Presentació oficial de la 15a edició del Torneig del TGN Bàsquet a l’Ajuntament de Cambrils

By
Updated: març 20, 2018

Aquest migdia s’ha fet la presentació oficial de la 15a edició del Torneig de bàsquet i minibàsquet del TGN Bàsquet a Cambrils. L’edifici de l’ajuntament d’aquesta ciutat de la Costa Daurada ha acollit l’acte al qual han assistit l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor d’esports, Josep M. Vallès, el president del TGN Bàsquet Club, Josep Maria Adam, el vicepresident del club lila i coordinador del campionat, Iñaki Liarte, el membre de la junta Carlos Puigdomènech, i Lourdes Bujalance, directora de l’aparthotel Olimar II, seu de l’organització durant els dies del torneig, del 23 al 28 de març. El campionat reuneix en aquesta edició 72 equips de tota Catalunya, la resta de l’estat i d’arreu d’Europa, en una competició que disputen des de benjamins, alevins i infantils tant en categoria femenina com masculina.

«A Cambrils fa molt de temps que aposten per l’esport i pel turisme esportiu. En aquest sentit vull agrair la fidelitat que té el TGN Bàsquet amb Cambrils des de fa 15 anys», ha dit l’alcaldessa Camí Mendoza. Per la seva part, Josep M. Vallès, regidor d’esports, ha destacat el paper del club lila com a pioner en l’aposta pel turisme esportiu a Cambrils, sent un dels primers clubs que va veure clar el futur que tindria fer un campionat per Setmana Santa: «És un plaer i un orgull presentar aquest campionat que és una de les iniciatives pioneres en el turisme esportiu de la vila i ha estat un puntal esportivament a la Setmana Santa, unes dates que fa uns anys no semblaven gaire bones. El nostre palau d’esports serà l’escenari d’un munt de partits durant tots aquests dies perquè només s’ha de veure la gran quantitat d’equips que hi ha».

Així, durant els dies de torneig (del 23 al 28 de març) es disputaran més de 200 partits, gairebé tots en el palau d’esports de Cambrils, que es troba al costat de l’Ajuntament. Un petit nombre d’enfrontaments (17) es faran, tal com va passar l’any anterior, a l’escola Marinada, que es troba a pocs metres del pavelló.

«El club fa 16 anys que es va fundar i en fa 15 que fem aquest torneig, per tant, això vol dir que Cambrils forma part d’una manera molt important de la nostra història. Són 200 partits els que es jugaran enguany i això comporta molta feina i estem molt agraïts al consistori de Cambrils per deixar-nos fer servir les seves instal·lacions esportives», ha dit Josep Maria Adam, president del TGN Bàsquet.

Per la seva banda, Iñaki Liarte, màxim responsable del torneig, ha destacat el paper del campionat en el bàsquet de formació, un aspecte inherent a la filosofia del TGN Bàsquet Club: «Tothom parla del bàsquet de base però nosaltres demostrem que apostem per la formació dels més petits, i el torneig és un bon exemple: nens des de 8 anys als 13 anys». Liarte ha destacat la fidelitat de molts clubs en el campionat així com l’arribada d’equips nous: «Enguany tenim equips nous, com el Santa Susana de Madrid i un altre equip irlandès, mentre que els Meteors [també irlandesos] ja venen de fa anys. Això prova que aquells que venen al torneig repeteixen i això diu molt de la nostra organització».

Josep M. Vallès ha destacat l’aposta pel bàsquet femení del torneig i del club lila: «Estem en la setmana de la igualtat i en el torneig hi ha un pes femení important, això s’ha de destacar». Liarte, en aquest sentit, ha reivindicat el paper del TGN Bàsquet en la seva tasca per l’aposta de l’esport femení: «Nosaltres sempre hem donat molta importància a la branca femenina. De fet, els nostres dos equips sèniors són femenins, la branca masculina acaba en la categoria júnior. Apostar per les noies és quelcom que ens fa sentir orgullosos».

El Torneig començarà aquest divendres 23 de març amb l’arribada dels equips i la competició pròpiament dita s’iniciarà dissabte. Dilluns 26 de març serà el dia de descans i quan els equips aprofiten per anar a Port Aventura (en el preu de la inscripció s’inclou una entrada per aquest parc temàtic) que enguany també permetrà entrar a Ferrari Land. Les fases finals es jugaran dimarts i les finals de cada categoria dimecres, amb l’entrega de premis inclosa.

Enguany també es faran una sèrie d’activitats paral·leles com un concurs de fotografia a Instagram, un concurs d’habilitats basquetbolístiques, s’entregarà un premi a la millor afició i s’anima als equips a què disfressin els seus entrenadors en una festa que es farà dimarts a la nit.

 

HORARIS DELS PARTITS

HORARIOS DE LOS PARTIDOS

SCHEDULE

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *