Raül Bonet, nou director esportiu del TGN Bàsquet

By
Updated: juliol 5, 2017

El TGN Bàsquet ha tancat una incorporació substancial en vista al seu futur a curt i llarg termini. El club lila ha fitxat Raül Bonet, un entrenador de gran prestigi a les comarques tarragonines, amb una llarga trajectòria a les seves espatlles per fer-se càrrec de la direcció esportiva de l’entitat. Bonet (8/3/1963) ha estat vinculat durant la major part de la seva carrera esportiva al Reus Ploms, tant com a jugador i entrenador. De fet, va començar com a tècnic en el club blanc-i-negre quan tenia 16 anys i excepte una breu etapa al CBT, on va arribar a ser el primer entrenador quan l’equip militava a la lliga EBA (aleshores l’equivalent de la LEB Or actual), la seva trajectòria ha estat vinculada sempre al club reusenc, on ha dirigit els equips sèniors (masculí i femení) a Copa Catalunya en diferents temporadesa l’escola Puigcerver, on hi va estar 20 anys i també al bàsquet base de la Salle Ploms. Els últims anys també ha estat director esportiu del Reus Ploms.

Què suposa per a vostè deixar el club de la seva vida per venir al TGN Bàsquet?
És un canvi molt important en l’àmbit personal i professional.  Considerava el Ploms casa meva però, tot i això , també he valorat que era un moment en què necessitava un canvi, i afrontar nous reptes i aquest ho és.

Què en pensa del club lila?
Estic molt agraït per l’oportunitat que m’ofereix el TGN Bàsquet, que és un club que va a una gran velocitat actualment. Ara m’han convidat a pujar a la locomotora i això m’apassiona. Vinc disposat a ajudar en tot allò que pugui.

El TGN Bàsquet sempre ha apostat pel vessant femení, de fet, només té equip sènior en categoria femenina per decisió pròpia. Amb vostè, això seguirà igual?
És una evidència que avui el TGN Bàsquet és una referència de la demarcació en bàsquet femení, i tots estarem d’acord que això s’ha de mantenir i, si cal, millorar-ho. Però crec que s’ha de fer una feina molt més integral. A la base, que és la tasca que s’ha fet durant els darrers anys, s’ha d’unir el fet de crear un mètode de referència propi, en el que sigui reconeixible  la marca TGN. A partir d’aquí, a part de nodrir de bones jugadores l’estructura ja existent de bàsquet femení , en un moment o altre es generarà la necessitat de tenir bones categories en masculí.

Insisteixo, tot això a partir del treball realitzat a la base, la nostra obsessió en aquest sentit ha de ser arribar ser  els millors, i això no vol dir únicament els que guanyen més partits. Qualsevol família, quan ens dipositi la confiança de gestionar la vida esportiva del seu fill o filla, ha de saber que ho farem aplicant els mètodes  i  continguts necessaris en l’esport de formació i amb independència del nivell competitiu, d’aquesta forma segur que farem bons jugadors , però també bons esportistes.


Això potenciarà encara més l’entitat. Quin ha de ser l’objectiu del sènior femení?

Doncs la resposta va molt en la línia del que ja t’he dit, en primer lloc crec que s’ha de consolidar l’equip a Copa Catalunya, però l’èxit en un futur vindrà determinat per la feina feta a la base.

Què pot aportar vostè al club?
Encara que em costi dir-ho, pel sol fet de l’edat que tinc i, per tant, experiència i bagatge, crec puc ajudar molt als entrenadors joves i això és una cosa que hem parlat específicament amb Iñaki [Liarte]. Una de les coses que més m’han atret a l’hora de venir aquí ha estat el fet que cada tarda hi ha set pistes de bàsquet plenes. El club té un planter d’entrenadors molt joves que estan entrenant a l’hora en les mateixes instal·lacions, això pot fer que pugui ajudar en continguts, mètode i traslladar la passió que tinc per aquest joc.

Amb vostè dirigint l’àrea esportiva, els equips del TGN Bàsquet jugaran d’una forma determinada?
M’agrada molt el joc generat des de tota la pista, tant ofensivament com defensivament, i crec que formativament això és el millor, pels rèdits que tan a nivell tècnic i físic genera. Aquest ha de ser el nostre tret distintiu, és un segell que sempre he volgut implementar allà on he entrenat, tot i que com a declaració d’intencions és un concepte fàcil, a l’hora d’ aplicar-ho ja no ho és tant.

El club ha obtingut molts bons resultats aquesta temporada, amb fases finals als Campionats de Catalunya i títols de la demarcació de Tarragona. S’ha de treballar per aconseguir més trofeus?
Ningú pot garantir resultats esportius, campionats, però sí que hem de garantir que tots els jugadors que passin pel TGN Bàsquet estiguin formats esportivament en totes les variables i velocitats possibles. És a dir, que puguem oferir el bàsquet des del punt de vista més competitiu per aquell que ho vulgui i tingui les capacitats suficients però també des del punt de vista més lúdic o social per a altres. Aquesta doble velocitat ens portarà, segurament, als bons resultats, i no tan sols  en l’àmbit competitiu sinó també des de la satisfacció de la feina ben feta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *