Sofia Guelvenzu fitxa pel TGN Bàsquet

By
Updated: setembre 2, 2021

Sofia Guelvenzu serà la nova pivot del primer equip del TGN Bàsquet. Guelvenzu va néixer el 23 de juliol de 1994, té 27 anys i fa 1,81 d’alçada. El seu dorsal serà el 00.

Va començar en el món del bàsquet de ben petita al seu país de naixement, l’Uruguay, en un club anomenat Albatros. Fets els 7 anys va venir cap a Espanya, on va estar jugant en equips de Madrid, Galicia, acabant al C.B Cantaires de Tortosa. Un cop acabada l’etapa minibàsquet va continuar la seva formació al CBT, sempre competint a preferent. En el seu últim any de júnior va tenir l’oportunitat de pujar a ajudar al sènior del TGN que llavors estava a primera catalana. Durant aquest temps va arribar a coincidir amb la Laura Pascual i la Laura Vilamajor, i en alguna ocasió amb la Laia López, que igual que ella també pujava a donar un cop de mà tot i ser un any menys.

En arribar a sènior la Sofia va decidir provar sort al llavors Copa del Reus Ploms, i allà va romandre tres temporades. Tot seguit va seguir competint al Morell a primera catalana i després de dos anys allà, a la temporada 2016 – 2017, va voler canviar radicalment d’aires per formar part d’un equip de la segona divisió sueca. Aquell any el seu equip va estar a tocar de l’ascens. Finalitzada la seva aventura per Suècia va tornar al Morell, on ha estat fins ara.

Aquest estiu el club es va posar en contacte amb Guelvenzu per fitxar-la per aquesta temporada. “Despues de todo lo vivido con el covid me apetecía volver a jugar en Copa” diu Sofia explicant els motius pels quals es va decidir a acceptar l’oferta del club. Després de parlar amb l’entrenador Víctor Neila la jugadora afirma haver tingut molt bones sensacions “tengo ganas de competir y de exigirme más“.

Aquesta nova incorporació, juntament amb el fitxatge de Ferrús, reforçarà el joc interior de l’equip i ajudarà a suplir les baixes de Fort i Ndoli.

La plantilla del conjunt lila no està tancada, tot i això la setmana passada van donar per iniciada la pretemporada amb els ulls posats a l’inici de la competició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.