TGN Bàsquet, Bàsquet Teresianes i CB Salou tanquen un acord per enfortir els equips masculins dels tres clubs

By
Updated: febrer 25, 2020

Un acord que pot canviar el panorama basquetbolístic de la demarcació de Tarragona. Aquest vespre, TGN Bàsquet, Bàsquet Teresianes i CB Salou han presentat l’acord de les tres entitats per enfortir els equips masculins de cada club. L’entesa suposa una ampliació del conveni entre el TGN Bàsquet i Bàsquet Teresianes que es va formalitzar ara fa dos anys.

El concepte és el mateix que en l’esmentat acord del 2018. Els jugadors masculins del TGN Bàsquet acaben el seu recorregut al club lila en categoria cadet i, posteriorment, passen a la disciplina de Bàsquet Teresianes, on militen els dos anys de júnior i, si s’escau, juguen en l’equip sènior. Ara, el CB Salou afegeix un al·licient més: jugar a lliga EBA, que és on milita el primer equip salouenc. L’itinerari dels jugadors del TGN Bàsquet, per tant, s’amplia qualitativament.

No es tracta de cap fusió, sinó que és una entesa que permet donar continuïtat a un bon grapat de jugadors masculins que, un cop es formaven en el TGN Bàsquet, no podien continuar més enllà de categoria cadet. Així, cada entitat mantindrà la seva personalitat i imatge. Els equips de cada club jugaran amb la seva samarreta i en les seves instal·lacions.

Entre els tres clubs sumen un total de 32 equips masculins, des de categoria prebenjamí i fins a sènior. El TGN Bàsquet en té 12 (fins a categoria cadet) —per un total de 33 (de formació, excloent el sènior femení) si comptem els femenins—, Bàsquet Teresianes 11 i CB Salou 9 (tres d’ells de categoria sènior).

«Nosaltres som un club que fa anys va decidir tenir només equips sèniors femenins. Es tractava d’una decisió totalment coherent amb la tradició dels orígens de l’entitat, que cal trobar-los a l’escola Vedruna Sagrat Cor, on el bàsquet femení ha estat sempre un referent. Això no vol dir que no treballem els nostres equips masculins, ans el contrari. La nostra filosofia de treball, el mètode, la qualitat dels entrenaments i l’exigència és la mateixa. La diferència és que el recorregut dels jugadors a l’entitat acaba en el segon any de cadet. Per això vam arribar a un acord amb Bàsquet Teresianes fa dos anys per tal de donar una solució a jugadors que vestien la samarreta lila en tota la fase de formació. Ara, aquest acord té un nou membre i això serà un al·licient més pels joves jugadors del TGN Bàsquet», diu Iñaki Liarte, vicepresident del club lila. De fet, la qualitat dels equips masculins del TGN Bàsquet queda fora de tot dubte. Aquesta temporada, un equip cadet masculí de segon any, el cadet masculí 04 A, milita en la categoria Preferent, la màxima de tota Catalunya (igual que un altre cadet femení, el cadet femení 04 A).

Bàsquet Teresianes, per tant, continuarà afegint als seus equips júniors un bon nombre de jugadors del TGN Bàsquet que podran jugar en el seu equip sènior que ara milita a Tercera Catalana però que lluita per ascendir i jugar a Segona Catalana la temporada vinent. D’aquests, els que facin més mèrits podran jugar en el CB Salou a lliga EBA. El club salouenc surt molt reforçat de l’acord perquè veurà com es podrà nodrir d’un gran nombre de jugadors joves en edat sènior de dos clubs que tenen 23 equips masculins en total.

«Amb l’acord que teníem amb el TGN Bàsquet, el traspàs de jugadors d’aquest club cap a nosaltres suposa un volum molt important que ens ajudarà a crèixer», diu Isaac Sepúlveda director esportiu de Bàsquet Teresianes, que destaca que amb l’acord a tres bandes, el club tarragoní de la Rambla Nova ofereix als seus jugadors tres vies de continuïtat en categoria sènior: una al «màxim nivell d’exigència» a Salou per jugar a EBA, una altra en l’equip sènior de Teresianes que es vol que ascendeixi a Segona Catalana i una tercera, de «menor exigència» en categoria territorial. «Això no és un acord que beneficia només als tres clubs, sinó a tot el bàsquet de Tarragona», ha apuntat.

Per la seva banda, Santi Benito, president del CB Salou, ha mostrat la seva satisfacció amb l’acord: «Quan vam arribar al club [la junta directiva] ens vam trobar una entitat sense equips de base, amb només tres equips sèniors. Tot i que ara en tenim alguns, aconseguir tenir equips que competeixin en categories interterritorials o preferents (les màximes de tota Catalunya) és, a curt i mitjà termini, molt complicat. Aquest acord ens aporta un important volum de jugadors que poden tenir projecció per al nostre equip sènior». Segons Benito, si un jugador de formació del CB Salou té un nivell superior al dels equips del club, l’entitat salouenca facilitarà que aquest jugador pugui militar en els equips de formació del TGN Bàsquet o Bàsquet Teresianes perquè pugui millorar encara més. «No serem egoïstes pel simple fet que el jugador sigui de Salou. Volem el millor pels nostres jugadors, aquesta és l’essència de l’acord», ha dit.

Els tres clubs han manifestat que la durada de l’acord és indefinida i que es fonamenta en una relació de confiança per les tres parts.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *