Tres entrenadors del TGN Bàsquet realitzen els cursos de la Federació Catalana per millorar el seu nivell

By
Updated: juliol 28, 2015

L’estiu, en el món del bàsquet, és una època propícia per millorar. Molts jugadors aprofiten per perfeccionar aspectes del joc que creuen que són els seus punts febles, o bé potenciar encara més les seves principals virtuts. De fet, és molt habitual que jugadors (fins i tot professionals) facin classes de tir amb especialistes. Aquest procés de millora abasta, però, també el món dels tècnics. El TGN Bàsquet té tres entrenadors que en aquests moments es troben fent cursos de diferents nivells a la Federacio Catalana de Bàsquet. Es tracta de Laura López, Pau Robert i Agustí Oriol. “M’agrada això d’entrenar i vaig decidir aprendre més, per això faig el curs”. Laura López té 20 anys i en fa dos que és entrenadora ajudant al TGN Bàsquet. El curs passat estava d’assistent d’Iñaki Liarte a l’equip aleví femení de sisè. Enguany, però, debutarà com a primera entrenadora per primera vegada, serà amb l’equip benjamí de quart. “Em fa molta il·lusió, ja tinc ganes de començar”, explica mentre assegura que el curs de primer nivell que està fent a la Federació és realment enriquidor: “Estem allí i quan sortim ja pensem a posar en pràctica tot allò que ens han explicat”.

Pau Robert també fa el curs de primer nivell. Ell té una mica més d’experiència que Laura López i l’any passat ja va ser primer entrenador en un equip benjamí de quart, compaginant la direcció d’aquest conjunt mentre feia d’entrenador assistent al cadet masculí i el cadet femení. Enguany serà primer entrenador de l’aleví de cinquè. “Només fa dos anys que entreno. Recordo que va ser Pedro López qui em va iniciar en això i em va encantar”, explica. Robert destaca que al curs pots conèixer altres entrenadors i que les seves experiències, juntament amb els coneixements que s’imparteixen, són molt útils: “El curs és molt intens, però molt interessant. Hi ha gent d’altres clubs i això també ajuda en l’aprenentatge. M’agrada molt el que fem”. Ell vol continuar entrenant però no es marca cap fita a llarg termini perquè vol agafar experiència per assumir més responsabilitats més endavant: “No m’imagino entrenant un cadet o un júnior ara. Em falta experiència. Amb tot, per això vull aprendre, per millorar cada vegada més. Vull seguir al TGN Bàsquet entrenant, aquí m’hi trobo de primera”.

A diferència dels seus companys, Agustí Oriol fa el curs de segon nivell. Ell fa quatre anys que entrena i al TGN Bàsquet ha estat primer entrenador de l’infantil femení fa dues temporades, del cadet femení B la temporada passada i aquest any es farà càrrec del preinfantil femení A que jugarà, però, en categoria infantil. “Fa uns anys vaig fer el curs de primer nivell a Barcelona i em va agradar molt. Per això no he dubtat a fer aquest ara. A més, feia molts anys que aquests cursos no es feien a Tarragona i era una oportunitat que no podíem deixar escapar”, explica. Oriol assegura que el curs és totalment recomanable i lamenta, però, el fet que sigui tan intens (és diari durant tres setmanes, dissabtes inclosos i aquest diumenge es fan els exàmens) en una època en què els joves com ell treballen per guanyar diners extra per la resta de l’any. “Vaig molt cansat i això m’impedeix gaudir al cent per cent del curs, que és molt bo. En el de segon nivell, que és el que jo faig, hi ha gent que fa molts anys que entrena i això és sensacional perquè pots aprendre molt d’ells”, diu mentre assegura que vol continuar entrenant: “Si fa quatre anys m’haguessin dit que estaria fent el curs de segon nivell no m’ho hagués cregut. Ara només penso a formar-me i agafar experiència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *