Tret de sortida a la catorzena edició del Torneig de Cambrils del TGN Bàsquet

By
Updated: març 30, 2017

La catorzena edició del Torneig Internacional del TGN Bàsquet que es disputa a Cambrils ha començat a rodar, si més no, protocol·làriament. El vicepresident del club lila, ideòleg i màxim responsable del campionat, Iñaki Liarte, s’ha encarregat de fer la presentació oficial a l’Ajuntament de Cambrils, acompanyat per l’alcaldessa d’aquesta població, Camí Mendoza, i el regidor d’esports, Josep Maria Vallès. També hi eren presents Maria Eugènia Arbó, gerent del Grup Arbó, on s’allotjaran els jugadors, entrenadors i pares, i Lourdes Bujalance, directora de l’aparthotel Olimar II, seu de l’organització durant els dies del torneig (del 7 al 12 d’abril) i on estaran allotjats la majoria dels participants.

«S’ha de destacar la trajectòria d’aquest torneig, que fa catorze anys que es fa. Per a nosaltres és molt important perquè aporta visitants al nostre municipi», ha dit l’alcaldessa Camí Mendoza. La importància pel que fa al sector turístic també ha estat remarcada pel regidor d’esports, Josep Maria Vallès, no en va, enguany s’ha batut el rècord d’equips participants, 80, superant en 10 l’anterior millor marca, que era de 70 en l’edició de l’any 2015. «Aquest torneig atreu visitants més enllà dels de sol i platja, sinó esportistes, i això ens agrada molt. No és fàcil que un campionat pugui fer-se durant tant de temps com el que organitza el TGN Bàsquet».

Per la seva banda, Iñaki Liarte ha volgut agrair la col·laboració de l’ajuntament de Cambrils: «Com deien anteriorment els representants polítics, el fet d’organitzar el torneig aquí durant tants anys fa que tot sigui més fàcil. Nosaltres ens sentim molt còmodes a Cambrils fent aquest campionat de bàsquet base perquè, no s’ha d’oblidar, el torneig és des de la categoria benjamina a l’infantil, fins a 14 anys. Aquesta filosofia és la que sempre hem tingut perquè és part de la nostra essència, el club va sorgir d’una escola, Vedruna Sagrat Cor, i sempre hem apostat per les categories inferiors».

El vicepresident del TGN Bàsquet també ha volgut destacar el paper del Grup Arbó, que allotja els equips participants. «Sense ells seria impossible perquè ens cal un lloc on, durant els cinc dies del torneig, els jugadors puguin estar, dormir, fer els àpats». Liarte ha remarcat la presència de nous clubs que mai fins ara havien format part del Torneig, com els Maristes de Logronyo, el CB Quart de Girona o el Premià de Dalt.

El volum tan gran de participants ha obligat el club lila a sol·licitar, a banda del pavelló municipal de Cambrils, seu de la major part dels partits, la col·laboració de l’escola Marinada de Cambrils. «Enguany es jugaran més de 220 partits. Això fa que el pavelló es quedi petit i per això hem demanat a l’escola Marinada poder disputar alguns enfrontaments allí. Un any vam utilitzar la plaça que hi ha just davant de l’ajuntament per instal·lar un parell de pistes però vam tenir la mala sort que va fer molt de vent, en ser un espai molt obert, per això hem decidit buscar un lloc amb cistelles i més arrecerat per disputar alguns partits».

En total seran 950 persones entre jugadors i tècnics però més de 1.000 allotjats als hotels del Grup Arbó, per la presència de pares que aprofiten per visitar Cambrils i la Costa Daurada. Com sempre, el dilluns 10 d’abril serà dia de descans al torneig i els equips podran visitar Port Aventura. «Vull agrair la confiança que el TGN Bàsquet ha dipositat en nosaltres des del primer dia i també la regidoria d’esports, que permet que aquest tipus de tornejos al nostre municipi i que beneficien el sector turístic», ha dit Maria Eugènia Arbó.

 

HORARIS I EQUIPS PARTICIPANTS

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.