Un exinternacional serbi al 3×3 Estiu del TGN Bàsquet

By
Updated: juliol 4, 2017

«El 3×3 és molt popular a Sèrbia, el meu país ha estat tres vegades campió del món en aquesta especialitat». Qui parla en sap molt de jugar a bàsquet en la modalitat del 3×3. Ell és Marko Pejanovic (34 anys) un jugador originari de la localitat de Pozarevac (Sèrbia) i que va defensar els colors de la selecció nacional 3×3 d’aquest país durant tres anys (2009, 2010 i 2011). En aquells anys, Pejanovic va jugar el Moscow Open, un torneig d’streetbasket (com també s’anomena el 3×3) que des de la seva primera edició, el 2007 fins al 2011 inclós, es va considerar una mena de campionat del món oficiós fins que la FIBA va decidir apostar per aquesta modalitat i va crear el FIBA World Tour. Sèrbia ha estat la campiona mundial tres vegades (2012, 2016 i 2017) i plata el 2014. Compta actualment amb el número 5 del rànquing mundial, Dejan Majstorovic, MVP de l’última edició i que la temporada 2010/2011 va militar en el Vic de lliga EBA.

Pejanovic defensa un jugador de Letònia en el Moscow Open del 2010

 

Pejanovic va ser una de les peces fonamentals perquè l’equip Katanas Serbias (un nom en honor al país d’origen d’aquest jugador) s’emportés el triomf en el 3×3 Estiu del TGN Bàsquet. «Estàvem jugant en unes pistes a Salou i ell, Marko, a qui no coneixíem de res, es va apropar i ens va demanar si podia jugar amb nosaltres. Vam veure que ho feia molt bé, és un gran tirador, i li vam oferir poder disputar aquest torneig del TGN Bàsquet amb nosaltres», explica Adrià Baiget. Pejanovic és un jugador de 2 metres que juga molt dur sota el cèrcol però que té un llençament de tres punts letal.  «Sí, sempre he entrenat molt el meu tir», assegura en un anglès molt rudimentari. Actualment, aquest jugador serbi ocupa el lloc 83 en el rànquing de jugdors 3×3 d’aquell país i milita a les files del Kladionica Tas en la lliga 3×3 sèrbia. Amb tot, Pejanovic va començar a jugar a bàsquet a la seva ciutat de naixement, Pozarevac, i va militar en diferents equips de la segona divisió del seu país, la Superlliga de Kosovo i a la primera divisió de Macedònia.

L’aler pivot serbi admet que no sabia que en els Jocs Mediterranis que es faran a Tarragona l’estiu del 2018 la modalitat de bàsquet que s’hi jugarà serà la del 3×3 exclusivament i considera que és molt diferent a la tradicional del 5×5, tot i que assegura que és més divertida. «Si m’agradaria jugar en un equip aquí a Catalunya o a Espanya? Sí, i tant», diu. Mentrestant, però, seguirà gaudint de les vacances estiuenques a Cambrils, on està allotjat aquests dies.

Pejanovic (primer per l’esquerra) formant part de l’equip guanyador del 3×3 Estiu del TGN Bàsquet

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.