Víctor Neila, nou entrenador de l’equip sènior del TGN Bàsquet

By
Updated: juny 20, 2019

El TGN Bàsquet té nou entrenador pel seu equip sènior. El club lila ha tancat un acord amb Víctor Neila Garachana (13/07/1971), un reputat entrenador tarragoní que en els últims anys ha estat el responsable del Comitè Tècnic i Competicions de la Federació Catalana de Bàsquet a Tarragona. Neila substitueix d’aquesta manera Juan Carlos Arjona, que ha dirigit el primer equip del TGN Bàsquet aquesta última temporada.

«La proposta del TGN Bàsquet em va agafar per sorpresa, no l’esperava, però tenia ganes de tornar a entrenar i, per qüestions familiars, potser aquesta era la millor opció per poder fer-ho, ja que els meus fills juguen al TGN Bàsquet», admet el nou entrenador de l’equip sènior mentre afegeix que es troba molt il·lusionat amb el projecte: «Em fa il·lusió acceptar el repte perquè és un equip que he vist jugar moltes vegades durant les últimes temporades a Copa, sobretot aquesta última».

Víctor Neila és un vell conegut de les banquetes tarragonines. Amb ell es va començar a construir aquell equip de l’ADT que va acabar jugant a LEB Plata després de moltes vicissituds. Neila va ser l’entrenador que va aconseguir l’ascens del conjunt de Torreforta a la lliga EBA la temporada 2002/2003, amb un grup format per jugadors com els germans Trillas i Matamoros o basquetbolistes com Canals, Berbel, Lou o Mallafré.

El  nou tècnic lila, en la seva etapa de jugador, va militar en les categories inferiors de la Salle Tarragona i de l’ADT, on va jugar amb l’equip sènior a Primera Catalana. Com a tècnic, tot i que se’l recorda especialment per haver dirigit equips masculins (després de l’ADT a EBA va dirigir el CB Valls a Primera Catalana i el CBT en aquesta mateixa categoria), també té precedents d’entrenar conjunts sèniors femenins, concretament el CBT B de la temporada 1997/1998 que aleshores militava en la categoria equivalent de la Copa Catalunya actual.

Neila assegura que encara no ha parlat amb la plantilla però que ho farà els pròxims dies i afirma que compta amb totes les jugadores que estaven fins ara a l’equip: «Compto amb elles però ara començaré a parlar amb totes per veure quines són les seves intencions en relació al futur de l’equip».

El tècnic admet que ha vist la majoria de partits que l’equip ha jugat al Sagrat Cor, «fins i tot el play-out». Víctor Neila no vol avançar els objectius per a la pròxima temporada, tot explicant que dependrà de quines jugadores disposi: «Primer hem d’acabar de confeccionar l’equip i parlar amb les jugadores per saber com estan després d’un final de temporada difícil que ha desembocat en un descens. Quan sàpiga això, podrem marcar els objectius. Amb tot, si mantenim el bloc de jugadores, estic segur que amb treball estarem lluitant per ser a les posicions capdavanteres de la classificació».

L’entrenador del TGN Bàsquet avança que les línies mestres del joc que vol que faci el seu equip —sempre depenent de les jugadores que tingui— són les d’un conjunt «intens en defensa i amb molt de ritme ofensiu»: «Intentarem buscar situacions de joc que afavoreixin les característiques de les jugadores i, sobretot, treballarem perquè s’ho passin bé jugant. Aquest ha de ser el primer objectiu que hem d’aconseguir des del cos tècnic». Víctor Neila assegura que parlarà amb «totes les persones del club que han treballat amb les jugadores els últims anys» perquè això «m’ajudarà a conèixer-les millor».

Vincle intrínsec amb el TGN Bàsquet

«Víctor és un entrenador que ha demostrat sobradament la seva vàlua com a tècnic en tots els equips on ha estat. Creiem que té el perfil idoni per liderar el nou projecte i, a més, és una persona que està molt vinculada al TGN Bàsquet, perquè els seus tres fills juguen en les categories inferiors del club», diu Iñaki Liarte, vicepresident de l’entitat lila.

«Estic vinculat al TGN Bàsquet des de fa molt de temps. Les meves germanes eren alumnes de l’escola [Vedruna Sagrat Cor, instal·lacions on es troba el club] i van jugar i entrenar al Sagrat Cor. La meva dona és exalumna i exjugadora del Sagrat Cor i els meus fills són alumnes del centre i els tres juguen a les categories inferiors», diu Neila.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.