El Tarragona Fem Bàsquet acarona la permanència després de vèncer a la pista del Safa (62-71)

Updated: abril 30, 2017

El Tarragona Fem Bàsquet està molt a prop de certificar la permanència de forma automàtica. El conjunt lila ha guanyat aquest migdia a la pista del Safa Claror i només necessita un triomf més la setmana que ve contra el Tordera al pavelló del Sagrat Cor per a mantenir la categoria evitant la promoció de descens. De fet, l’equip que entrena Albert del Rey podria celebrar-ho avui mateix si els seus dos rivals directes perden els seus respectius partits aquesta tarda. Si el SESE cau a la pista del Grup Barna (18 h) i el Bencriada perd a casa contra l’Igualada (19.15 h), el Tarragona Fem Bàsquet serà equip de Copa Catalunya Femenina una jornada abans de finalitzar la segona fase del campionat.

El partit no ha estat un camí de roses, ans el contrari. El Tarragona Fem Bàsquet no ha fet una bona posada en escena i el Safa, que afrontava el partit sabent que ja havia perdut la categoria, ha jugat sense pressió i amb una dosi de molt d’encert, especialment en la primera meitat. Les tarragonines han estat molt pendents del tir exterior de les barcelonines, una de les seves principals armes, i això ha provocat que arribessin tard a les segones ajudes. El Safa, a més, ha afinat la punteria des de mitja distància i el matx s’ha complicat molt, fins al punt que en el minut 15 el resultat era de 31-26. En atac, el Tarragona Fem Bàsquet ha fallat massa situacions clares d’un contra un (12/40 en tirs de camp en els primers vint minuts) i això també ha suposat un llast en el seu joc.

A partir de l’esmentat minut 15, el Tarragona Fem Bàsquet ha pres consciència que calia incrementar l’esforç si es volia endur un partit vital per a continuar depenent d’ell mateix en el camí cap a la salvació. En els últims 5 minuts d’aquest segon quart, les lila han fet un parcial de 4-12 que les ha permès arribar al descans per davant (35-38) i això ha aportat una dosi de tranquil·litat imprescindible per afrontar la segona meitat.

Tot i que la bona resposta de l’equip a una situació complicada ha estat col·lectiva, una jugadora mereix una menció especial. Ona Fort, que només ha anotat 4 punts (1/3 tirs de dos i 2/2 tirs lliures) ha registrat una valoració de 30 després d’agafar 22 rebots i rebre 5 faltes personals.

El conjunt tarragoní ha sortit dels vestidors més mentalitzat. Ha mantingut a ratlla el potencial ofensiu del Safa (48-58 al final del tercer quart) i ha jugat amb més convicció. Des de la renda dels 10 punts, els ànims s’han calmat i el control del partit ha estat visitant sense deixar que les locals poguessin donar la volta al resultat. La gestió dels últims minuts ha demostrat la maduresa i la solidesa d’un equip que ara pot sentenciar finalment la permanència a casa o, fins i tot, avui mateix si els resultats dels rivals li són favorables.

ÚLTIMA HORA: La victòria de fa uns minuts del Bencriada contra el CB Igualada (69-60) provoca que s’hagi d’esperar fins a l’última jornada per certificar la permanència. Si el conjunt lila guanya el Tordera (dissabte, Sagrat Cor, 18.30 h), mantindrà la categoria. Si perd però el Bencriada també perd a Arenys (dissabte 18.05 h), la salvació també serà una realitat. El SESE, per la seva banda, ha perdut aquesta tarda a la pista del Grup Barna (51-34).