“El derbi és com un combat de boxa, guanyarà qui estigui dempeus en l’últim assalt”

By
Updated: abril 28, 2015

El derbi contra el CBT enfrontarà aquest dissabte al pavelló del Sagrat Cor (18.30 h) dos equips en plena ratxa de victòries. El Nemser TGN Bàsquet, quart classificat, que porta 11 triomfs seguits, és el millor conjunt de tota la segona volta, i el CBT ocupa la segona posició de la classificació. Serà un partit apassionant entre dos conjunts en plena forma en el derbi tarragoní de més nivell de les últimes temporades. El tècnic Jordi Hernández viurà el segon matx per la supremacia tarragonina com a màxim responsable de l’equip lila. Hernández admet el bon moment de l’equip, però assegura que per guanyar cal imposar el ritme de joc que li convé i, sobretot, controlar el factor emocional.

– Estem davant del millor derbi possible?
– Els derbis sempre són un món a part, són un partit especial que tothom vol guanyar, jugadores, cos tècnic, aficionats… S’ha d’admetre que no podem arribar en un moment millor, amb onze victòries seguides.
Aquesta ratxa és fantàstica, però no té por que els hi afegeixi més pressió?
– Haver guanyat tants partits seguits pot ser una arma de doble tall perquè penses que a casa ets invencible, però això ho has de demostrar a la pista. Si puc triar, vull jugar a casa, evidentment, perquè és el lloc on entreno, on hi ha la meva gent… En un derbi, però, sempre hi ha un punt més d’exigència personal.
– El Nemser TGN Bàsquet està fent una segona part de la competició esplèndida, però el CBT també es troba en un bon moment…
– Som dos estils de joc molt diferents, elles juguen amb més control en atac, nosaltres juguem amb més verticalitat de cara a cistella. D’una manera o altra els dos equips estem demostrant que hem guanyat molts partits seguits perquè hi ha una feina prèvia que s’ha fet durant el curs. Elles [CBT] estan a dalt en la classificació perquè s’ho han guanyat i les hem de felicitar perquè són segones.
– Hi ha un punt de revenja del partit de la primera volta [victòria del CBT, 74-51]?
– El d’anada va ser un mal partit i ens va quedar un mal gust de boca. Vam perdre clarament perquè no vam tenir gens d’encert de cara a cistella.
– Quina és la clau per vèncer?

– Hem de buscar els nostres punts forts i complicar-nos poc la vida. S’ha de ser molt efectiu i tenir clar el que s’ha de fer, si agafem el rebot i podem córrer, ho hem de fer, si no, controlar i buscar el joc en estàtic. D’aquesta manera, sabent què s’ha de fer en cada moment, han arribat les 11 victòries seguides.

– Qui porti la batuta del joc guanyarà?
– Sí, qui imposi el seu ritme o estil de joc guanyarà. Hi ha hagut partits que no hem començat bé i hem anat a remolc del nostre rival. Això ens ha fet sentir incòmodes. Hem de jugar ràpid quan podem i posar seny quan ho creiem convenient.

 

IMGP5436m
– Vostè disposa de la millor jugadora de tota la competició, Ester Farré. Creu que el seu rival plantejarà algun tipus de defensa especial per aturar-la?
– Ester Farré és la millor jugadora en la seva posició de tota la lliga, sense cap mena de dubte. Els seus números així ho demostren perquè fa una valoració per sobre dels 30 en cada partit, que és espectacular. Aquestes xifres, però, són el resultat del seu treball en els entrenaments. Entrena com la millor. Què ens trobarem? El que tothom vol fer contra ella: dobles defenses, ajustaments al pal baix… Ella, però, és una jugadora molt intel·ligent que sap passar molt bé la pilota i les nostres jugadores interiors s’aprofiten de la seva visió de joc i també les exteriors, quan fa passades perquè puguin tirar triples.
– Quin pes pot tenir el factor emocional en un partit com aquest?
– Moltes de les jugadores que tenim han jugat o entrenat al CBT i tothom hi té amics cada bàndol. El factor psicòlogic és molt important, has de controlar les emocions, corregir els errors i fer-te fort en els encerts. Això és com un combat de boxa, guanyarà qui estigui dempeus al final de l’últim assalt.
– Suposo que una de les seves tasques aquestes setmanes és la d’evitar una motivació excessiva en les seves jugadores, no?
– Les jugadores ho saben, és un partit especial. La feina del cos tècnic consisteix a fer veure que és un partit més i hem de seguir amb la tasca que ens ha dut a guanyar onze partits seguits, que és pensar partit a partit. Si volem guanyar el tretzè partit seguit i el catorzè, que seria un somni, hem de guanyar el dotzè, i aquest és el que juguem aquest cap de setmana.
– Què suposa aquest matx per a vostè?
– Tinc un passat al CBT molt llarg, vaig néixer com jugador allí i després també vaig ser entrenador. Ara estic aquí i defenso els més colors al cent per cent, fent la meva feina el millor que sé. La primera volta ens va demostrar que la competició era dura però quan vam agafar el ritme i l’equip va entendre què volia que fessin dins la pista vam començar a guanyar partits. Ara estem en la quarta posició i potser ens ha faltat una mica de lliga per enganxar-nos al tren.
– Quan van perdre en la primera volta, l’equip ho va notar en l’àmbit de confiança. Creu que ara el seu conjunt és més sòlid?
– Perdre al Serrallo ens va afectar bastant i ho vam pagar en els partits següents. Amb tot, l’equip està preparat i per això estem en la part alta de la classificació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *