El futur a les seves mans

By
Updated: setembre 27, 2016

Pau Robert és el màxim responsable dels equips d’Escola del TGN Bàsquet aquesta temporada. Sobre les seves espatlles recau la tutela del que ha de ser el futur talent del club, els jugadors que han de nodrir les categories superiors en temporades successives. La seva feina no és gens fàcil perquè el TGN Bàsquet té una gran quantitat d’equips (15) a la base actualment, i la feina, doncs, s’ha de fer molt ben feta. «L’anterior coordinador tècnic del club, Àngel González, ens va donar unes pautes i a partir d’ara una de les meves tasques serà que tots els entrenadors les segueixin», diu.

Estar atent a les evolucions dels joves jugadors, sinó també a molts dels entrenadors que comencen enguany, un total de 16, serà un altre dels seus reptes. Aquests joves tècnics han aconseguit el títol de primer nivell i faran els seus primers passos a les banquetes com a entrenadors ajudants. David Artero li donarà un cop de mà en aquesta tasca de formació d’entrenadors, un repte gairebé tan important com el de formar jugadors perquè, al cap i a la fi, els nens aprenen dels seus mestres i calen bons professors, en aquest cas entrenadors, per fer que cada jugador tregui el màxim d’ell mateix. «Hem d’estar molt pendents d’ells i ajudar-los en tot allò que necessitin i fer que s’impliquin al màxim amb el club», assegura Robert, que explica que es faran unes avaluacions trimestrals amb els entrenadors per veure si els objectius marcats per a cada edat i categoria es compleixen.

«Els nens de l’escola del club tenen com a signes d’identitat les ganes de competit i jugar i un gran domini de pilota perquè no hem d’oblidar que els nens sempre estan en contacte amb la pilota, perquè tenen a tots els entrenaments una per a cadascú. Seguint aquesta línia, enguany donarem una pilota a cada jugador perquè als escalfaments dels partits la porti, juguem on juguem, i així poder aprofitar millor aquella mitja hora prèvia als matxs. Tot suma», afirma.

Robert explica que l’entitat lila està tenint un creixement molt gran i que un dels seus objectius és gestionar aquest creixement. «Fem cinc diumenges de tecnificació per a alevins cada temporada, dos campionats 3×3… Abans marcàvem unes línies mestres i no fèiem tant el seguiment dels jugadors. A partir d’aquest seguiment veurem resultats a llarg termini».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.