El TGN Bàsquet fa sessions de preparació física en línia per aquells jugadors afectats pel confinament municipal

By
Updated: gener 24, 2021

Tot i tenir unes instal·lacions a l’aire lliure (un total de cinc pistes) que permeten els equips del TGN Bàsquet entrenar malgrat que el pavelló no es pugui fer servir arran de les restriccions imposades pel Govern, hi ha jugadors i jugadores del club que no poden entrenar-se amb la resta dels seus companys perquè tenen la seva residència fora de Tarragona i, per tant, el confinament municipal els ho impedeix. Vist això, el TGN Bàsquet ha començat una sèrie de preparacions físiques en línia a càrrec de dos dels preparadors físics del club, Nacho López i Manuel Rubio.

Amb aquesta iniciativa, es pretén donar servei als basquetbolistes del club que no es poden desplaçar per les restriccions i mantenir-los en forma amb una rutina d’exercicis plantejada i dirigida per dos professionals.

«Com que hem vist que les restriccions s’allarguen, hem decidit emprendre aquesta iniciativa mentre duri el confinament municipal. I bé, també és cert que hi ha jugadors que no tenen aquesta limitació, però com que són contacte directe d’amics o familiars que han donat positiu, també s’han d’estar a casa. Aleshores, vam pensar que fer aquesta mena de sessions de preparació física era una bona idea per a mantenir l’estat de forma d’aquells que no poden entrenar amb l’equip i de seguir vingulats amb el club», diu Raül Bonet, director esportiu del TGN Bàsquet. Bonet no descarta, però, que aquesta mena d’entrenaments en línia, que ara només són de preparació física, també es facin de tècnica individual.

La primera sessió la va fer Nacho López ahir dissabte a les 12 h i estava adreçada a jugadors i jugadores de categories alevines de 6è, preinfantils i infantils. Equipat amb un ordinador portàtil, una tauleta digital, una estoreta i una pilota, López es va connectar amb més de 20 jugadors i jugadores del club. Al més pur estil Eva Nasarre als 80, López va desenvolupar una sèrie d’exercicis davant la seva particular audiència. «L’objectiu d’avui era treballar de manera global diferents grups musculars, però utilitzant diferents tipus d’exercicis», diu. Així, després d’uns minuts d’escalfament de les articulacions i activació dels músculs —un aspecte que López considera fonamental per evitar lesions—, els exercicis van treballar la tècnica de carrera —ho remarca, perquè diu que això no s’acostuma a treballar en sessions físiques i és cabdal per aprendre a córrer bé des de ben petits—, la coordinació i la velocitat de peus. «Sempre que puc, intento utilitzar la pilota com a element per a fer l’exercici, això el fa més atractiu i el vincula al nostre esport», explica mentre destaca que cal que les sessions serveixin per treballar diferents músculs perquè, si no, «no es provocaria cap millora».

«La idea és que els jugadors acabin la sessió amb la sensació d’haver treballat força, sense arribar a l’esgotament o l’extenuació. Però que les sessions siguin vigoroses, i que suïn una mica», afirma. I ho diu de veritat, perquè durant l’entrenament, a mesura que López augmentava la intensitat dels exercicis, ell mateix s’anava desfent de les peces de roba de més que portava, una prova que l’entrenament era exigent.

López s’encarregarà d’aquestes sessions en línia els dijous de 17.30 a 18.30 h i els dissabtes, com ahir, de 12 h a 13 h. Per la seva banda, Manuel Rubio, farà els entrenaments en línia els dimarts de 20.15 h a 21 h i els divendres a partir de les 19 h.

 

GALERIA DE FOTOGRAFIES

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *