El TGN Bàsquet, pedrera d’entrenadors

By
Updated: novembre 20, 2016

El creixement del TGN Bàsquet no es mesura simplement pel nombre d’equips que té el club (28) ni en la cada vegada millor taula de resultats, també es mesura en el seu equip humà. En una entitat esportiva, la figura de l’entrenador, el tècnic és cabdal. En aquest sentit, el club lila està experimentat una explosió de noves vocacions dins les seves files, jugadors que volen començar a aprendre a dirigir des de les banquetes, un fet que garanteix l’ADN del TGN Bàsquet. «Estem vivint un boom d’entrenadors. No recordo, des que sóc al club, i d’això en fa molts anys, que tinguéssim tants tècnics», diu Jordi Crespo, encarregat de la part administrativa del TGN Bàsquet, entrenador i membre de la junta.

Actualment, la temporada 2016/2017, hi ha 50 entrenadors al TGN Bàsquet, entre principals, ajudants i assistents. Aquest estiu, un bon grapat de joves jugadors van decidir fer el pas de treure’s el primer títol federatiu per aspirar a ser entrenador en un futur pròxim. «Hem viscut anys en què la majoria de jugadors es limitaven a jugar pels seus equips, sense una implicació més gran, però ara estem veient com molts volen fer més pel club i pel bàsquet i per això volen fer-se entrenadors», diu Crespo. Així, el TGN Bàsquet ha decidit que aquests joves valors de les banquetes siguin ajudants o assistents de tècnics amb molta més experiència i ja consolidats. «En una situació real, veient com es preparen els entrenaments i com es dirigeixen els partits és quan aprenen, per això els ubiquem en equips amb entrenadors amb més experiència, allà poden desenvolupar tot el seu potencial».

Pel club lila, el fet de poder ser una pedrera important d’entrenadors és fonamental en la formació de jugadors. «Tot forma part del creixement i l’evolució de l’entitat. En aquest sentit, el Torneig Internacional que el TGN Bàsquet organitza a Cambrils ha estat decisiu per crear aquest ambient de pertinença a l’entitat, de família. Per a nosaltres és important no només formar jugadors, si no persones, i això també inclou els entrenadors».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.