El TGN Bàsquet reestructura els equips de base per a mantenir l’activitat davant les restriccions per la Covid-19

By
Updated: novembre 2, 2020

Dijous passat la Generalitat de Catalunya va decidir prendre noves mesures per aturar l’augment de casos de Covid-19 al país. Entre les restriccions, hi havia la prohibició de les competicions esportives no professionals així com els entrenaments d’aquests equips. Amb tot, hi havia una excepció: es mantindrien les activitats extraescolars esportives realitzades en el centre educatiu i formades per grups constants que coincidissin amb els grups lectius (vegeu el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del 30 d’octubre d’enguany, pàgina 7). És a dir, els equips formats per jugadors i jugadores d’una mateixa classe, podrien entrenar.

Així, el TGN Bàsquet va decidir que els seus equips de cistella petita, des dels més menuts (d’escola) i fins a categoria alevina, podrien seguir entrenant. Però només podrien fer-ho jugadors de l’escola Vedruna Sagrat Cor —és impossible, per normativa, com s’ha vist, que jugadors de fora del centre hi puguin participar— i, a més, els equips estarien formats només per jugadors i jugadores de la mateixa classe, per tal de mantenir els grups bombolla del centre en les seves hores lectives. «El més fàcil hauria estat no fer res, anul·lar tots els entrenaments, però això va en contra de la nostra essència, que és la promoció de l’esport com a element formatiu i de salut. Les mesures de la Generalitat de la setmana passada ens emparen i vam decidir, juntament amb l’escola Vedruna Sagrat Cor, que calia mantenir l’activitat i permetre que 140 jugadors i jugadores del club poguessin seguir entrenant. És cert que alguns dels jugadors i jugadores d’aquests equips i que són alumnes d’altres centres no podran entrenar, i ens sap molt de greu, però vam valorar que valia la pena que gairebé 150 basquetbolistes del club poguessin entrenar-se que no pas cap», diu Raül Bonet, director esportiu del TGN Bàsquet.

El club ja treballa perquè els entrenaments que els jugadors i jugadores del club no puguin fer mentre es mantingui vigent l’actual normativa es puguin recuperar més endavant, ja sigui durant les festes nadalenques —si les autoritats ho permeten— o durant el que resta de temporada.

Però la decisió de tirar endavant els entrenaments no ha estat gens senzilla. El fet de mantenir els grups bombolla ha obligat el club a reestructurar, durant aquestes setmanes, els equips de base i fer-los mixtos. És a dir, nois i noies junts. Per què? Perquè, tal com s’esmentava anteriorment, els equips acostumen a estar formats per jugadors de la mateixa edats que estudien junts a la mateixa classe o en classes o, fins i tot, centres educatius diferents. L’obligatorietat de mantenir els grups bombolla impedeix mantenir la unitat dels equips abans de la prohibició del Govern català i, per tant, el TGN Bàsquet ha conformat nous equips amb la presència de jugadors i jugadores de la mateixa edat. Això, a més, també ha provocat un canvi d’horaris d’entrenaments. Per norma general, els equips masculins del club lila entrenen dilluns, dimecres i divendres, mentre que els femenins ho fan dimarts, dijous i divendres. En convertir els equips en mixtos, els dies d’entrenament dels nois poden no coincidir amb els marcats a l’inici de temporada, i amb les noies passa d’igual forma. «Hem intentat trobar un equilibri. No podíem moure de dies només els nois o només les noies perquè ara entrenen tots junts. Per tant hem mogut un dia cadascun», explica Raül Bonet.

La reestructuració temporal d’aquests equips per tal de mantenir els entrenaments al club ha comptat amb la disposició del sempre fidel grup d’entrenadors de l’entitat, que s’han adaptat de seguida als canvis en un temps rècord. Alguns d’aquests entrenadors ja estaven a càrrec d’alguns dels equips implicats que, però, ara s’han transformat completament. D’altres, que entrenaven equips d’altres categories, han donat un cop de mà en una situació extremadament complexa. «Tenim un grup d’entrenadors fantàstic. No cal que expliqui que, amb la Covid-19, la societat en general i el món de l’esport hem vist trastocada la nostra planificació, no només ara, sinó des de la temporada passada. Els tècnics que formen part del TGN Bàsquet van ser clau quan el club va ser dels primers de tota Catalunya en tornar als entrenaments el curs passat i ara ens ha permès mantenir uns entrenaments per a gairebé 150 jugadors i jugadores de l’entitat. Això no té preu», explica Bonet, que destaca la comprensió de les famílies amb la situació actual: «Crec que allò que fem s’està valorant molt. Com deia abans, el més fàcil per a nosaltres seria abaixar la persiana i tornar a obrir quan tot tornés a la normalitat, però això no aporta cap solució als jugadors i jugadores que tenim a l’entitat. Continuarem treballant de valent, juntament amb l’escola Vedruna Sagrat Cor, perquè el bàsquet continuï viu al TGN Bàsquet».

A partir de demà, tots els equips que entrenaran a les instal·lacions del Sagrat Cor ho faran amb la mascareta posada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *