El TGN Bàsquet torna a fer un molt bon últim quart, però un final amarg acaba sentenciant-lo per la mínima davant del Draft Gramanet (66-64)

Updated: novembre 23, 2021

El Sènior del TGN Bàsquet perd el seu segon partit fora de casa contra un Draft Gramanet que va estar molt còmode jugant a la seva pista. Les liles per culpa d’una errada arbitral es van quedar a les portes de la victòria als últims segons del matx.

El partit va començar difícil per les liles, ja que al minut 6 les locals, molt encertades, aconseguien un parcial de 10-2. Però ràpidament les noies del TGN van recuperar la diferència i van acabar el quart 15-14. En el segon període les de Santa Coloma de Gramanet van demostrar molta solidesa ofensiva, anotant amb facilitat gràcies al seu joc interior, i van saber aprofitar molt bé les possessions. Les tarragonines van estar desencertades, però en atac no desistien i seguien trobant opcions. Així doncs de cara a la segona part calia millor i intensificar la defensa.

Després del descans les rivals van sortir amb molta força, decidides a endur-se la seva tercera victòria. Van entrar en una ratxa molt bona d’encert que les liles no van poder parar i al minut 9 aconseguien un avantatge de 15 punts. Tot i això, com ja sabem, les jugadores del TGN no donen mai res per perdut i van remuntar cinc punts en l’últim minut del quart (58-48).

El període final va ser molt semblant al de la setmana passada. Les jugadores entrenades per Neila defensivament comencen a estar millor i a recuperar l’encert, fins a posar-se, al minut 7, un punt per sota, després d’un triple de Guelvenzu. Va ser aquí quan les del Draft van ficar un tir des de la línia de tres; que sense ningú saber-ho acabava de sentenciar el matx. Tot seguit van fer-li una falta a Torruella que va anotar els dos tirs lliures i per tant deixava al TGN a dos punts de l’empat. Quan faltaven 18 segons, en un servei de banda per les del Draft, el TGN va provocar una lluita i van tornar a tenir pilota les locals. Quedaven 8 segons pel final del partit, quatre dels quals eren de possessió pel rival. Les tarragonines van robar pilota i es van disposar a fer un contraatac en superioritat, quan de sobte va sonar la botzina i l’àrbitre principal va xiular pensant-se que era el final del partit. Però el que havia sonat era el crono dels 24 segons del Draft que des de la taula no s’havia parat. Les jugadores es van aturar i la taula sense entendre del tot perquè atura el crono 2 segons més tard, deixant 2 segons i 4 dècimes de temps restant al marcador. El partit es va parar i va començar una conversa entre els entrenadors, els arbitres i la taula. Víctor Neila va reclamar aquests 4 segons que quedaven pel final de partit, just en el moment que l’àrbitre ficava la pota i xiulava. L’error era primerament de la taula per no aturar el crono dels 24 en tenir possessió les liles, però també era de l’àrbitre per no saber quant de temps quedava al marcador i xiular, sense saber, el final del matx. Així doncs les queixes d’en Neila no van servir de res i el conjunt lila va sacar de banda quan faltaven 2 segons i 4 dècimes. Una jugada que només va donar per rebre i tirar.

L’entrenador Víctor Neila opina que el rival va fer un gran partit. Creu que a les seves jugadores els hi va faltar estar més encertades i prendre millors decisions en alguns atacs. També lamenta com va acabar el matx, tenint en compte que els àrbitres van aturar el contraatac final de les liles, que era una opció clara per empatar.