Els entrenadors del TGN Bàsquet fan formació en massa, fins i tot al màxim nivell

By
Updated: agost 26, 2016

El TGN Bàsquet Club no és una entitat on només es formen jugadors. Els entrenadors de l’entitat lila també treballen per millorar les seves aptituds com a tècnics i una bona fornada de joves valors ha iniciat aquest estiu el seu camí com a entrenadors de bàsquet. Així, Pol Blasi, Marce Antulín, Víctor Jiménez, Francesc Ciurana, Ian Soler, Pau Demattey, Marta Córcoles, Irene Ruiz i Marta Pastó, han començat el curs de nivell 0, d’iniciació. Tots són o han estat jugadors del TGN Bàsquet Club i això reforça l’aposta de l’entitat de ser no només un referent pel que fa a la pedrera de jugadors sinó també de tècnics. «En principi la federació va plantejar tres cursos però finalment només va sortir el de nivell 0. La resposta de la nostra gent ha estat molt bona i això garanteix el futur de l’estructura tècnica el club», diu Àngel González, director tècnic del TGN Bàsquet i un dels mestres del curs també. «A Tarragona no sobren els entrenadors així que poder formar-ne és molt important, és per això que el club els ha ajudat en una part dels costos d’aquests cursos», diu.

El títol estatal

Un dels entrenadors de l’entitat, Javier García, ha anat més enllà, al màxim. García ha decidit fer el curs superior, el «nacional» com se’l coneix popularment, una titulació que permet entrenar, fins i tot, a l’ACB. De fa anys aquest curs es fa a Saragossa —ciutat natal de García— i amb ell, el club comptarà amb cinc entrenadors amb aquesta distinció: Iñaki Liarte, Juan Carlos Arjona, Albert del Rey i Alfredo Faro. «Bé, primer l’he d’aprovar», diu García amb modèstia.

El curs va començar l’1 d’abril i finalitzarà el mes de febrer de 2017. Està dividit en diverses fases. Així, la primera va ser a distància i del 16 al 30 de juliol, es va fer la part presencial a Saragossa. Alguns dels ponents van ser: Miguel Martín, el Doctor Escribano, Victor Lapeña, Nacho Coque, Jota Cuspinera, Sito Alonso, Porfirio Fisac, Diego Ocampo, Miguel Martín, Alfred Julbe, Jordi Fernández, Manu Peña, l’àrbitre Perez Mir, l’entrenador i periodista Miguel Panadés, Santi Pérez, Chiqui Barros, Joan María Gavaldà President de l’AEEB, Mario Pesquera, Carles Duran i Gustavo Aranzana. «És una oportunitat de formar-me amb qualitat i que els jugadors rebin tot allò que he après. Aprens de tot, però sobretot coses que desconeixes completament com temes de preparació física, que no en sabia gaire cosa. Coses com els processos de descans dels jugadors han estat molt interessants. Tinc molta il·lusió per a la nova temporada perquè vull aplicar moltes coses que m’han ensenyat. Ara em falta una fase de pràctiques i projecte, que he de presentar a principis de desembre», afirma García mentre assegura que la decisió de fer el curs la va prendre relativament tard: «No feia massa temps que pensés fer-ho. El fet que el curs es fes a Saragossa va ajudar, perquè jo sóc d’allí, tenia vacances i coneixia alguns dels entrenadors que ho han fet. Era una oportunitat que no podia deixar escapar».

García, com la resta de participants al curs, va poder assistir a un entrenament de la Selecció Espanyola de Bàsquet en la seva preparació als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, on finalment va aconseguir la medalla de bronze. «No va ser una visita turística. Teníem que desxifrar els sistemes i jugades que feien a l’entrenament».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *