La Generalitat ajuda al TGN Bàsquet oferint gratuïtament una revisió mèdica completa a l’equip de Copa Catalunya

By
Updated: juliol 30, 2015

Per primera vegada en la història de la demarcació de Tarragona un equip de bàsquet podrà fer-se una revisió mèdica completa que inclou una prova d’esforç com les que es fan els esportistes d’alt nivell del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. La Generalitat de Catalunya i el TGN Bàsquet han arribat a un acord pel qual l’administració catalana es farà càrrec de les proves mèdiques de les jugadores de l’equip de Copa Catalunya, una revisió que té un cost d’uns 150 euros per jugadora. “En assabentar-me de l’acord entre el TGN Bàsquet i el CBT vaig tenir clar que la Generalitat havia de fer costat al projecte. Sóc conscient dels antecedents que hi havia, amb la rivalitat existent i, per tant, aquest acord és molt important. D’aquesta manera nosaltres hem volgut col·laborar oferint aquestes revisions mèdiques, crec que és un exemple de bona pràctica envers les jugadores, el bàsquet i la ciutat”, diu Gemma Solé, representant de territorial de la Secretaria General de l’Esport a Tarragona.

“Nosaltres demanàvem fa uns dies la implicació de la ciutat en el projecte i la Generalitat ha estat la primera a respondre. Estem molt agraïts”, assegura el vicepresident del TGN Bàsquet Iñaki Liarte. Les jugadores es faran una revisió completa que comptarà, a més, amb una prova d’esforç per saber, entre altres coses, la seva freqüència cardíaca mínima i màxima. “Per aconseguir la fitxa per poder jugar no és necessària aquesta prova però amb aquest acord oferim a les nostres jugadores un examen mèdic molt complet que, a més, serà aprofitat pels nostres preparadors físics”, explica Liarte. Gemma Solé assegura que, a Tarragona, aquesta prova només es fa a esportistes catalogats com d’Alt Rendiment de Catalunya (ARC): “Habitualment, els esportistes tarragonins ARC estan al CAR de Sant Cugat i es fan les proves allí, però si volen, se la poden fer aquí, a la nostra seu amb els nostres metges. D’aquesta manera, doncs, mai cap equip de bàsquet de la demarcació de Tarragona s’havia fet aquesta prova aquí”.

Les jugadores del primer equip del TGN Bàsquet començaran a fer-se les proves en els pròxims dies i, d’aquesta manera, ja tindran els resultats abans de començar la pretemporada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *