L’aleví femení de 6è L10 del Sagrat Cor, campió de Catalunya escolar

By
Updated: maig 31, 2016

Ho han fet. Les noies de l’aleví femení de 6è L10 del Sagrat Cor s’han proclamat campiones de Catalunya escolar aquest passat cap de setmana. L’equip que entrena Jordi Crespo i Irene Ruiz van vèncer els tres rivals de la fase final a Torrefarrera (Lleida) i van sumar el títol nacional després d’haver guanyat el campionat de Tarragona escolar.

«El primer partit, contra l’escola de Tremp, va ser complicat a l’inici perquè les noies estaven una mica nervioses. El fet de jugar una fase final del campionat de Catalunya imposa. Amb tot, de seguida van trobar el seu ritme de joc i vam acabar guanyant», diu Jordi Crespo.

El format de competició en el campionat escolar no era per marcador final de punts, sinó que per cada quart que es guanyava durant el partit se sumaven 3 punts, 2 punts en cas d’empat i 1 si es perdia el període. «Les jugadores es van adaptar ràpidament a aquest format de puntuació per quarts. Així, el segon partit era el més difícil, contra el representant del Barcelonès, l’escola Peter Pan. Era un bon equip, amb jugadores molt altes, però vam guanyar. Vam demostrar el bon nivell que tenim».

L’últim partit contra el Font-rubí va ser el menys complicat. El Sagrat Cor també va vèncer i es va proclamar campió de Catalunya després d’uns deu anys. «Aquestes fases finals es van deixar d’organitzar per temes pressupostaris, de retallades. Feia sis anys que no es feien. Abans, alguns equips del TGN Bàsquet ja havien estat campions de Catalunya i, fins i tot, havien disputat fases finals dels campionats d’Espanya», assegura Jordi Crespo, que admet que no hi ha campionat d’Espanya escolar previst.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *